Pas njoftimit të "Shtypi i Lirë": "Në letër -muri" ndihmësi mjek i cili akuzoi për veshjen e të vdekurve nga covid

Për rastin që Valentina Pesic zbuloi për Sloboden Pecat, ajo gjithashtu paraqiti një raport në policinë e Kumanovës / Foto: MPB

Filloi procedura disiplinore për një mjek ndihmës nga spitali i Kumanovës, pasi u botua "Free Press" dëshminë mbesës së një pacienti që ka vdekur në këtë institucion shëndetësor, në të cilin ajo pretendon se infermierja i ka kërkuar ryshfet, gjegjësisht tre mijë denarë për shërbimin "veshja e një pacienti të vdekur nga një arkivol para varrimit". Sipas dëshmisë së Valentina Pesic nga Kumanova, ajo nuk mori një faturë fiskale për paratë e kërkuara, kështu që ajo e kuptoi që ajo në fakt i dha paratë mjekut mjekësor për një shërbim që nuk ekziston, sepse një pacient i cili vdiq nga covidium sipas në protokollin numër 70 të miratuar nga Qeveria, vishet në spital. Sidoqoftë, funerali erdhi në spital dhe ngriti trupin e të ndjerit të veshur dhe varrimi u krye në kundërshtim me protokollin.

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar kreu një inspektim të jashtëzakonshëm në lidhje me trajtimin e personave të vdekur të lidhur me Covid-19. U arrit në përfundimin se ekipi menaxhues përcaktoi se ishte përfshirë një person, një mjek mjekësor, i cili e mohoi atë, por ndaj tij filluan procedurat disiplinore. Institucioni është i detyruar të informojë ISSH -në për rezultatin - thotë drejtoresha e inspektoratit, Dr. Irina Sotirova Buhova.

Gruaja nga Kumanova Valentina Pesic i tha Sloboden Pecat se familjes së saj i ishte thënë nga spitali se ata nuk mund të zgjidhnin se cila kompani funerali do të kryente funeralin., por që vetëm një shtëpi funerali bashkëpunon dhe mbart të ndjerin. Kështu, funerali dhe pjesa protokollore në lidhje me largimin e të ndjerit nga ndërtesa e spitalit duhej të bëhej ekskluzivisht përmes asaj kompanie funerali.

Na thanë se duhej të paguanim tre mijë denarë paraprakisht për të veshur gjyshin tim. Nëna ime pyeti nëse mund të jepte dy mijë denarë, sepse ajo nuk mbante më shumë para për momentin. Ata refuzuan. Pastaj u thamë atyre se shtëpia e varrimit që do të thërrisnim do të vishej nga gjyshi im. Dhe ata refuzuan. Ata thanë se do të thërrisnin një kompani funerali, se ata bashkëpunuan vetëm me një dhe përveç tij, askush tjetër nuk i nxori të vdekurit nga arkivoli. Ne ishim të hutuar, por për shkak se ishim të tronditur, nëna ime më dha dy mijë denarë, dhe ata nuk konfirmuan që ajo kishte paguar. Doli sikur ajo kishte dhënë një ryshfet, se ata na kërkuan një ryshfet për të veshur gjyshin, dhe kur panë që ne nuk kishim tre mijë denarë, ata pranuan dy mijë, aq sa të mos ishin pa asgjë - tha Pesic "Shtypi i Lirë".

Në repartin covid të spitalit të përgjithshëm në Kumanovë, numrat e telefonit të të gjitha kompanive të varrimit janë shfaqur qartë dhe në mur janë shkruar paralajmërimet nga menaxhmenti se nuk tolerohet të sugjerohet një operator funerali për familjet e të vdekurve dhe se zgjedhja duhet të bëhet nga familja.

Në këtë rast, Valentina Pesic gjithashtu paraqiti një raport në policinë e Kumanovës, ku thuhej se ajo e kuptoi që paratë që ajo kishte dhënë nuk ishin pjesë e shërbimit të rregullt të ngarkuar nga spitali, por se punonjësi kishte abuzuar me pozitën e tij dhe kishte mbledhur para në mënyrë të paligjshme. Rasti iu raportua edhe drejtoreshës së spitalit, doktoresha Snezana Zaharieva, e cila u përball me Pesic dhe ndihmësmjekun, të cilët mohuan se ai kishte marrë para.

D TSHMIA AUDIO Valentina Pesic: Në spitalin modular të Kumanovës ata morën ryshfet për të veshur gjyshin tim që vdiq!

 

Video e ditës