Pas "Dhomës Publike" të hapur "Balkan Sopce" - përmbajtja e re monstruoze me fëmijët u përhap në Telegram

Foto: Arkivi

Një grup i ri nga Ballkani është zbuluar në aplikacionin e njohur rus Telegram, i cili ndan materiale pornografike me fëmijët dhe të miturit në baza ditore. Grupi i quajtur "Balkan Sopce" ka rreth 2.000 anëtarë, dhe një nga videot që ndahet mes tyre është ajo e një fëmije, të moshës 5-6 vjeç, duke masturbuar, njoftoi Korrieri Serb.

"Fëmija është i mërzitur dhe i hutuar, ndërsa një burrë i rritur po e filmon dhe e bind atë që të shfaqet para kamerës", shkruan portali, duke shtuar se një video e një djali 12-13-vjeçar që bën seks me disi vajze me e madhe.

Ekziston gjithashtu një lidhje me një grup tjetër Telegram "Young School Pr *" ku ndahet gjithashtu përmbajtja pedofile.

Thuhet se grupi nuk mund të gjendet më në Telegram, por regjistrimet dhe pamjet e ekranit po qarkullojnë në rrjetet sociale. Grupi "Dhoma Ballkanike", i cili numëronte mbi 36.000 anëtarë nga rajoni, kishte operuar më parë në Serbi, me burra që ndanin pamje dhe fotografi të qarta private të ish të dashurave të tyre. Pjesa më e madhe e përmbajtjes është "pornografi hakmarrëse".

Në mars të këtij viti, hetuesit serbë arrestuan N.S. (25) nga Nishi, administrator i grupit "Nishlijki" nën dyshimin e arsyeshëm se ai kreu krimin e shfaqjes, grumbullimit dhe posedimit të materialeve pornografike dhe shfrytëzimit të një të mituri për pornografi.

Përveç Serbisë, procedurat penale janë ngritur kundër krijuesve të rrjeteve të tilla që abuzojnë dhe shpërndajnë fotografi dhe video me përmbajtje pornografike dhe pedofile, gjithashtu në Maqedoni. Domethënë, për rastin e Dhomës Publike të aplikacionit Telegram, po funksionon proces gjyqësor kundër dy personave të akuzuar për një vepër penale - Prodhimi dhe shpërndarja e pornografisë së fëmijëve sipas nenit 193 -a paragrafi 3 në lidhje me paragrafin 1 të Kodit Penal. Darko Kostovski (32) dhe Mihail Panevski (22) Ata mbetën në paraburgim pas seancës së fundit në Gjykatën Penale më 16 të këtij muaji, dhe një procedurë dëshmuese është duke u zhvilluar, konfirmoi Gjykata për "Free Press".

Kostovski dhe Panevski, krijuesi dhe administratori i këtij grupi, kanë qenë në paraburgim që nga shkurti i këtij viti dhe në të dy seancat në korrik dhe gusht, pavarësisht kërkesës së avokatëve mbrojtës, gjykata nuk ua hoqi paraburgimin.

"Në periudhën nga 19.12.2019 deri më 28.01.2020, dy të dyshuarit, si themelues dhe moderator të grupit, ishin të detyruar të kujdeseshin për përmbajtjen e përmbajtjeve tekstuale dhe audio-vizuale që ndahen nga anëtarët e grupit. "Por ata e lejuan qëllimisht grupin që të vërë në dispozicion përmbajtje - materiale audio -vizuale që tregojnë akte të dukshme seksuale me një fëmijë," tha Zyra e Prokurorit Publik të Shkupit në atë kohë.

Paralelisht, Prokuroria e Velesit filloi një hetim për të përcaktuar përgjegjësinë penale në grupin "Dhoma Publike 2", ku një procedurë hetimi u fillua kundër një personi për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ai kishte kryer krimin - Prodhimi dhe shpërndarja e pornografisë së fëmijëve sipas nenit 193-a paragrafi 3 në lidhje me paragrafin 2. Domethënë, gjatë ekspertizës së telefonit celular të të dyshuarit, u gjetën video me pornografi të fëmijëve.

Një çështje në lidhje me "Sallën Publike 2" është themeluar në Prokurorinë Themelore Publike në Manastir. Prokuroria lëshoi ​​urdhra për një ekspertizë të një CD dhe një telefoni celular në mënyrë që të mblidhte prova materiale dhe të vërtetonte fakte në çështje. Pas marrjes së raportit nga ekspertiza e kryer, do të merret një vendim për rrjedhën e mëtejshme të procedurës.

“Ka edhe aksion në Kavadar, ku po mblidhen provat materiale, për të cilat prokuroria aktualisht nuk është në gjendje të ndajë detaje. Ekziston një rast në Prokurorinë Themelore Publike në Prilep, ku personit të raportuar i janë konfiskuar dy telefona celularë dhe është lëshuar urdhër për ekspertizën e tyre. "Në varësi të provave verbale dhe materiale të siguruara gjatë procedurës së mëparshme, këto raste që lidhen me grupin" Dhoma Publike 2 "do të përcaktohen dhe kualifikimi ligjor që do të lindë për ngjarjet kriminale të listuara," tha Prokuroria më 26 prill të këtij viti Me

Pikërisht për shkak të këtyre rasteve të përhapjes së materialeve pornografike përmes rrjetit social Telegram, Qeveria miratoi ndryshimet në Kodin Penal të cilat parashikojnë një vepra penale "Përndjekje" dhe që mbart sanksione të rrepta për ngacmimin online. Vjedhësit do të përballen me një gjobë ose deri në tre vjet burg.

Të dy "Dhomat Publike" për shkak të të cilave kishte dhe protesta në rrugët e Shkupit, me insistimin e Ministrisë së Brendshme, ato janë të mbyllura, por deri më tani është treguar se "dhoma" të reja hapen lehtësisht në platformë dhe mbushen shpejt me përdorues dhe bëhen "të njohura".

SHKURTIM I MORNGJESIT Avramovska Nushkova: Ngacmimi seksual dhe përndjekja bëhen krime

Video e ditës