Pas katër ditësh, pjesa më e madhe e Kievit ka sërish energji elektrike

Foto: Profimedia

Pothuajse i gjithë Kievi ka rikthyer energjinë katër ditë pas një sulmi shkatërrues në infrastrukturën e qytetit, njoftoi administrata ushtarake në kryeqytetin ukrainas.

Në pjesën më të madhe janë duke punuar rryma, uji, ngrohja dhe telefonia celulare, njoftuan autoritetet në Telegram. Punimet përfundimtare në rrjetin elektrik vazhdojnë, por janë të mundshme ndërprerje lokale për shkak të konsumit të lartë.

Kryetari i bashkisë së Kievit, Vitaly Klitschko, i cili është kritikuar nga Presidenti Volodymyr Zelensky për rivendosjen e shërbimeve shumë ngadalë, tha se puna po vazhdonte me një ritëm rekord.

Video e ditës