PMG Jazz do të promovojë lansimet e saj në festivalin "Përkrah Vardar Jazz"

Oliver Josifovski, Vladan Drobicki, Vera Milosevska-Josifovska dhe Mirko Popov

Kompania diskografike "PMG Jazz" njoftoi edicionin e dytë të festivalit "By Vardar Jazz", i cili do të hapet më 5 shtator me shfaqje koncertale të grupeve "Ljubojna" dhe "Canton 6" në MKC Park.

Hapja e festivalit është në shenjë të promovimit të koncerteve të edicionit vinyl me muzikë filmi "Stella" të grupit "Ljubojna", i cili njëkohësisht do të festojë 20 vjet ekzistencë dhe punë në skenën muzikore. Filmi me të njëjtin emër "Stella" drejtohet nga Stojan Vujicic dhe prodhohet nga "Dream Factors". Grupi i Shkupit "Canton 6" do të promovojë materialin nga albumi i tyre i trefishtë "Jezus" atë natë.

Programi i festivalit "By the Jazz Vardar" filloi praktikisht me një promovim dëgjimi të albumit "Stella" nga "Ljubojna" më 3 shtator në kafe-bar "Kotur", dhe koncerti më 5 shtator do të pasohet nga një promovimi dëgjimor i edicionit vinyl "Kraj Vardarot Jazz 1", një përmbledhje nga disa autorë që botojnë për "PMG Jazz", e cila do të mbahet më 10 shtator në kafenetë e librave "Bukva", dhe do të përfundojë më 6 tetor në kinema "Frosina" në MKC me një koncert të përbashkët të grupit "Taxi Consilium" dhe pianistit Dino Imeri.

Kompania diskografike "PMG Jazz" u inicua dhe u themelua nga Mirko Popov dhe Vladan Drobicki, ka ekzistuar për rreth tre vjet e gjysmë dhe tashmë ka lëshuar rreth 30 albume me muzikë të autorëve maqedonas. Me ekzistencën e saj, "PMG Jazz" nisi një valë të re të vërtetë artistësh, dhe festivali "By the Jazz Vardar" është një mundësi që disa prej atyre autorëve të prezantohen drejtpërdrejt para audiencës.

- Për një kohë të shkurtër arritëm të nxjerrim një numër relativisht të madh të lëshimeve muzikore autentike dhe cilësore, të cilat sipas njohësve të mirë, stimuluan një valë të re në skenën maqedonase dhe rajonale. Zbulimi, zhvillimi dhe prezantimi i cilësisë së jashtëzakonshme që ekziston në Maqedoni, është interesi kryesor i "PMG Jazz" dhe festivalit që ne organizojmë - shpjegon Mirko Popov, i cili ka qenë pjesë e "PMG Recordings" për më shumë se 20 vjet.

Edicioni vinyl dhe koncerti më 5 shtator "PMG Jazz" u shpallën së bashku me anëtarët e grupit "Ljubojna" - Oliver Josifovski dhe Vera Milloshevska -Josifovska.

- successshtë një sukses dhe kënaqësi e madhe kur shpall një album të ri. "Stella" është një lëshim vinyl që, nga këto 20 vjet punë, zbulon vizionet e reja muzikore të "Ljubojna". Ka një rëndësi të veçantë sepse është muzikë origjinale nga filmi artistik "Stella" me regji të Stojan Vujicic. Pëlhura muzikore është një përzierje interesante e shprehjeve dhe ideve. Faleminderit shumë për bashkëpunimin dhe punën e palodhur të kompanisë diskografike "PMG Jazz" dhe kompanisë prodhuese "Dream Factors" për dashurinë e ndërsjellë që e bëri këtë vinil në duart tona dhe muzika live e së cilës do të tingëllojë të Dielën në festivalin "Pranë Vardar Jazz ", një nga festivalet e mia të preferuara - tha Vera nga" Ljubojna ".

Lidhur me programin e edicionit të dytë të "Kraj Vardarot Jazz", i cili këtë vit nuk mbështetet nga Ministria e Kulturës, Vladan Drobicki tha se ata vendosën të promovojnë projekte që janë prodhuar kryesisht për diskotekën e tyre dhe që aktualisht janë top në gjuhën maqedonase jazz. -krijimi, dhe konfirmimi i cilësisë së tyre tashmë ekziston ndërkombëtarisht. Festivali do të mbahet sipas protokolleve të përcaktuara shëndetësore të Qeverisë së RSM.

(Teksti u botua në "Shtypi Kulturor" numër 95, në botimin e shtypur të gazetës "Free Press" më 4-5 shtator 2021)

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës