Pagat e zyrtarëve do të rriten minimalisht, ndryshimet ligjore nuk do t'i ulin ato dhe do të mbajnë 78 për qind.

Seanca e parë e qeverisë teknike/ Foto: “Sloboden Pechat”/ Dragan Mitreski

Pagat e të zgjedhurve dhe të emëruarve nuk do të ulen dhe as nuk do të mbeten të njëjta, por do të rriten minimalisht. Disa zyrtarë do të marrin rritje minimale prej 500 denarë, të tjerë deri në 2.000 denarë.

Pas një periudhe të shkurtër kohore, ligjet për pagat e zyrtarëve të zgjedhur dhe të emëruar, për deputetët, për pagat e prokurorëve, për pagat e gjyqtarëve, për pagat e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor dhe Ligji për pagat. i anëtarëve të Këshillit të Prokurorëve Publikë do të ndryshohet. Ndryshimi është se koeficientët me të cilët shumëzohet baza për llogaritjen e pagës do të ulen minimalisht. Paga bazë është paga mesatare në vitin paraprak, e cila për vitin 2022 ishte 31.859 denarë neto. Paga mesatare për vitin 2023 është 36.614 neto, gjegjësisht 43.509 denarë bruto. Vitin e ardhshëm do të rritet edhe baza, e bashkë me të edhe pagat e zyrtarëve.

Sipas ndryshimeve të propozuara, koeficienti më i lartë 4,5, sipas të cilit llogaritet paga e presidentit, kryeministrit dhe kryeparlamentarit, do të ulet në 3,92. Koeficienti për deputetë ishte 3,5, ndërsa tani e tutje do të jetë 3,04. Kryetari i Qytetit të Shkupit ka marrë pagë sipas koeficientit 3,7, e cila tani është ulur në 3,22 dhe prokurori publik i shtetit ka të njëjtin koeficient. Kryetari i Këshillit Gjyqësor, i cili kishte koeficientin 4, tani do ta ketë 3,7.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës