Pagesa për energjinë elektrike në veri të Kosovës do të jetë fikse nga muaji prill

Linja e transmetimit, energjia, politika energjetike, energjia elektrike
Energji elektrike / Foto: MPB

Po ndërmerren hapat e fundit për të filluar pagesën e energjisë elektrike të konsumuar në veri të Kosovës. Në katër bashkitë atje, familjet fillimisht do të regjistrohen për faturim fiks për energjinë e konsumuar.

Në fund të muajit prill pritet të përfundojë instalimi i matësve elektrikë dhe grumbullimi faktik i energjisë së konsumuar. Këto ditë, regjistrimi i amvisërive në katër komuna në veri të Kosovës fillon të paguajë energjinë e konsumuar.

Kryetari i Kuvendit të Komunës Severna Mitrovicë, Nejat Ugljanin, tha për Radio Dukadzinin se ekipet e “Electrosever” do të fillojnë punën në këtë komunë të enjten, më 22 shkurt, njoftoi Kossev.

“Nga data 22 fillojmë regjistrimin e banesave dhe amvisërive në mëhallën e Boshnjaçkës dhe në pjesë të tjera të qytetit, të cilat do të regjistrohen për një pagesë paushall prej 20 euro secila. Tani procesi i vendosjes së orës, që është përgjegjësi e Elektrosever, fillon.

“Pagesa për muajin janar sigurisht që do të zgjatet deri në prill, sepse Electrosever-it iu dha detyra që të vendosë orët në pjesën veriore”, tha ai për Radio Dukazinin. Pagesa paushall do të zgjasë deri në muajin prill, kur duhet të përfundojë edhe procesi i vendosjes së matësve elektrikë, pasi të ketë përfunduar regjistrimi i familjeve.

Nga përfundimi i luftës në Kosovë e deri në vitin 2017, energjinë elektrike të serbëve në veri e paguajnë qytetarët nga pjesët tjera të Kosovës. Nga viti 2017, për shkak të ankesave të shumta, përgjegjësinë për pagesën e ka marrë Qeveria e Kosovës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës