Deklarata me shkrim e prof. Dr. Koço Angjushev me rastin e Njoftimit nga Komisioni për Energji i VMRO-DPMNE-së.

Koço Angjushev / Foto: MPB / Frosina Naskovic

Reagimi i prof. dr. Koço Angjushev pas njoftimit të sotëm për opinionin e publikuar nga Komisioni për Energji i partisë politike VMRO-DPMNE:

Lidhur me njoftimin e sotëm për opinionin me titull “LSDM e solli ELEM-in në falimentim, sepse importohet 7-8 herë më shtrenjtë rrymë”, të publikuar nga Komisioni për Energji i partisë VMRO-DPMNE, ku në kontekst të pavërtetë dhe negativ emri im, Jam i detyruar të informoj publikun për sa vijon:

E mohoj me forcë që ndonjë kompani në të cilën unë apo familja ime jemi pjesë e strukturës së pronësisë, të ketë lidhje me impiantin fotovoltaik “Oslomej”. Të gjitha spekulimet që vendosin të kundërtën janë të pasakta dhe tejet tendencioze me qëllimin e vetëm për të dëmtuar reputacionin tim, familjen time dhe reputacionin e kompanive që drejtoj.

I gjithë aktiviteti im profesional dhe shoqëror është i përqendruar në zhvillimin ekonomik të brendshëm, ne vazhdimisht po investojmë në futjen e teknologjive moderne dhe miqësore me mjedisin dhe personalisht investoj të gjitha njohuritë dhe kapacitetet e mia në përpjekjet për të transformuar sektorin e energjisë në një sistem që do të jetë i qëndrueshëm dhe i qëndrueshëm. Kompanitë që unë drejtoj punësojnë mbi 1.000 persona, mbushin buxhetin e shtetit dhe janë motori i zhvillimit ekonomik. Produktet tona eksportohen në 42 vende të botës, ne marrim pjesë në tregje si SHBA, Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Danimarka, Belgjika, Portugalia, Australi dhe shumë të tjera. Për këto suksese nuk kemi kërkuar dhe as nuk do të kërkojmë privilegje apo trajtim të veçantë nga askush, por të paktën presim një qasje të drejtë, korrekte dhe të mos keqpërdoret në axhendën mediatike dhe politike të askujt.

Së fundi, u bëj thirrje të gjitha partive politike që të mos përmendin emrin dhe familjen time në grindjet e tyre të përditshme politike. Unë nuk jam partiak dhe as ambicie politike. Unë kam qenë pjesë e një qeverisjeje politike me propozim të Dhomës së Tregtisë dhe gjatë mandatit tim si Zëvendëskryeministër çdo gjë që kam bërë ka synuar ekskluzivisht përmirësimin e standardit të jetesës së qytetarëve dhe zhvillimin e ekonomisë së brendshme. Unë jam veçanërisht krenar për "Strategjinë për Zhvillimin e Energjisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut deri në vitin 2040" dhe mendoj se është një dokument i shkëlqyer që duhet të shërbejë si udhërrëfyes për këtë dhe qeveritë e ardhshme.

Me respekt,

prof. dr. Koço Angjushev

_________

Teksti tregtar
Video e ditës