Batull pule në hudhër dhe verë të bardhë
Pjatat e thjeshta janë më të zakonshmet dhe më të shijshmet, siç vërtetohet nga receta e kuzhinieres së famshme Nigella Lawson për pulën me hudhër dhe limon. Limoni dhe hudhra do t'i japin një aromë dhe shije të veçantë mishit të pulës. Përgatitja e lehtë do t'ju tërheqë më tej, dhe kjo recetë e re do të bëhet e preferuara juaj.
Nuk është e nevojshme të jeni të aftë në kuzhinë sepse mjafton të vendosni gjithçka në tepsi, të shtoni limon, disa thelpinj hudhër, erëza sipas dëshirës dhe të kënaqeni me shijimin e aromave që do të përhapen nga furra.
Rezultati është mishi me lëng dhe i butë që fiton me një shije freskuese falë limonit.
PGRRBRSIT:
- 6 këmbë pulë
- 1 kokër hudhër
– 1 gëlqere e madhe
- 1 lugë gjelle trumzë ose disa gjethe të freskëta
- 3 lugë vaj ulliri
- 150 ml verë të bardhë
- kripë, piper
P PRGATITJA:
Ngroheni furrën në 160 gradë Celsius. Ndani pulën në copa dhe qëroni disa thelpinj hudhër. Pritini limonin në qarqe. Vendosni të gjithë përbërësit në një enë dhe lyeni me yndyrë.
Vendosni fadromat në enën e pjekjes, shtoni limonin, hudhrën dhe trumzën. Derdhni verën dhe piqni për gjysmë ore, por të mbuluar me fletë metalike ose letër pjekjeje.
Hiqeni petëzimin dhe piqni edhe për disa minuta në 200 gradë Celsius derisa të bëhet krokante.
Shërbejeni me një pjatë anësore të zgjedhur nga ju.
Ju bëftë mirë!