Petrovska: Me mbështetjen e NATO-s, ne po përmirësojmë kapacitetet e njësisë së ushtrisë për trajnimin e pilotëve

Slavjanka Petrovska Ministre e Mbrojtjes / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Ministri i Mbrojtjes Slavjanka Petrovska sot u zhvillua një takim me një ekip të Njësisë së Bashkëpunimit të Kapaciteteve Ndërkombëtare në Departamentin e Investimeve të Mbrojtjes së NATO-s të drejtuar nga Joachim Hofbauer, me të cilin u diskutua për aftësitë e Qendrës së Trajnimit të Pilotëve, e cila është pjesë e strukturës së Ushtrisë si Skuadrilje Stërvitje dhe Stërvitjeje. .

Vizita e përfaqësuesve të NATO-s, siç informojnë nga Ministria e Mbrojtjes, pason takimin e ministres Petrovska me ndihmës-sekretarin e përgjithshëm të NATO-s për investime në mbrojtje, Camille Grand, në mesin e muajit të kaluar.

"Maqedonia e Veriut është një nga vendet aleate që ka nisur iniciativën për krijimin e strukturës së NATO-s për trajnimin e fluturimeve në Evropë, gjë që tregon qartë se ne jemi të përkushtuar me kapacitetet tona për të kontribuar në zhvillimin e mbrojtjes kolektive dhe sigurisë", tha ministrja Petrovska në takim. takim.

Ajo theksoi se është një qendër që tashmë ka rezultate të dukshme dhe domethënëse dhe se Ministria është e përkushtuar për avancimin e kapaciteteve të saj që do të luajnë një rol të rëndësishëm në rritjen e mundësive për trajnim dhe trajnim të pilotëve në Evropë.

Në takim, Hofbauer falënderoi për takimet e shkëlqyera në Maqedoninë e Veriut dhe nënvizoi se është i impresionuar nga objektet e trajnimit të pilotëve që do të ndihmojnë shumë në trajnimin e pilotëve të ardhshëm të NATO-s në Evropë.

Video e ditës