Petrovska - Bitici: Me NATO-n, përshpejtuesi për inovacionet e mbrojtjes çon në një zhvillim më të lartë teknologjik të vendit

Sredba Petrovska - Bitici/ Foto MO

Ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska sot pati një takim pune me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike Fatmir Bitiqi, ku fokusi kryesor ishte në përgatitjet për themelimin e një strukture kombëtare lidhur me NATO-n, përshpejtuesin për inovacione në mbrojtje, të quajtur DIANA. e cila, sipas Ministrisë së Mbrojtjes, do të mundësojë zhvillimin më të fuqishëm dhe më të shpejtë të teknologjive të reja dhe të avancuara në fushën e mbrojtjes.

- DIANA në fakt përfaqëson një përshpejtues për futjen e teknologjive të reja dhe të avancuara në fushat ku janë zbuluar sfida dhe synimi përfundimtar është që Aleanca dhe vendet anëtare të saj të jenë teknologjikisht të avancuara dhe të kenë një nivel të lartë zhvillimi teknologjik. në gjendje të përballojë të gjitha sfidat e reja të sigurisë, thuhet në njoftimin e sotëm të Ministrisë së Mbrojtjes.

Në takimin e punës ku u prezantua propozim-koncepti për themelimin e strukturës kombëtare në këtë fushë, ministrja Petrovska theksoi se Aleanca gjithmonë i është përkushtuar zhvillimit të teknologjive të reja dhe më të avancuara dhe se përmes kësaj iniciative të rëndësishme, Maqedonia e Veriut do të ketë mundësi të organizojë dhe zhvillojë punë shkencore-hulumtuese nga e cila do të përfitojë shteti dhe të gjithë aleatët e tjerë.

Ministria, e cila sipas kompetencave ligjore është edhe bartëse e aktiviteteve, ka hartuar propozim-konceptin dhe deri në fund të vitit do të emërojë anëtarin e saj në Bordin e Drejtorëve të përshpejtuesit për inovacione në mbrojtje DIANA.

Video e ditës