Petkov: Ministria e Punëve të Jashtme fillimisht do ta informojë Qeverinë nëse ka marrëveshje me Shkupin

Kiril Petkov, kryeministër i Bullgarisë / Foto: Free Press / Dragan Mitreski

Nëse ka marrëveshje me Maqedoninë e Veriut, Ministria e Punëve të Jashtme duhet të informojë Qeverinë, Këshillin e Koalicionit dhe Parlamentin për të vendosur. Kryeministri nuk mund të marrë vendime i vetëm, tha ai Kiril Petkov nëse ka ndërmarrë hapa për t'i dhënë "dritën jeshile" Maqedonisë së Veriut.

Komisioneri i BE-së për Zgjerimin dhe Politikën e Fqinjësisë Oliver Varhei, pas takimit në Bullgari me Presidentin Rumen RadevKryeministri Kiril Petkov dhe ministrja e Punëve të Jashtme Teodora Gencovska presin që Sofja brenda tri javësh të pajtohet për fillimin e negociatave me Shkupin.

Pas takimit me Petkov, Varheji shkroi në Twitter se së shpejti do të kthehet në Sofje për të gjetur një zgjidhje të pranueshme reciprokisht për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut.

Video e ditës