Petkov njoftoi një seancë të përbashkët me qeverinë maqedonase të martën në Sofje

Dimitar Kovacevski dhe Kiril Petkov / Foto: Free Press / Dragan Mitreski

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut vjen të martën e ardhshme, më 25 janar. “Ne kemi mundësinë të bëjmë diçka që nuk është bërë në 30 vitet e fundit”, tha ai Kryeministri bullgar Kiril Petkov duke paralajmëruar seancën e përbashkët të qeverisë maqedonase dhe bullgare të martën në Sofje.

- Duhet të arrijmë detyrat që nuk janë bërë. Ne duhet të shohim se si të kemi një linjë hekurudhore midis Sofjes dhe Shkupit në kohën më të shkurtër të mundshme, si të udhëtojmë më shpejt me makinë, si të kemi vërtet një fluturim gjysmë ore, si të kemi një kalendar kulturor, si të koordinojmë programet arsimore. E gjithë kjo do të përfundohet në seancën e ardhshme të Qeverisë më 25 janar, tha Petkov në fillim të seancës së sotme të Këshillit të Ministrave, e cila mbahet dy ditë pas vizitës së tij në Shkup.

shtoi Petkov se do të bëhet një plan realist për arritjen e objektivave të vendosur në gjashtë muajt e ardhshëm, raporton BGNES.

Video e ditës