Petkov: Borisov vidhte 3-4 miliardë leva në vit, ai duhet të shkojë në burg

Petkov-Borisov / Foto Kolazh në Kupën e Botës / EPA

Lideri i GERB-it, Bojko Borisov, duhet të pensionohet sepse ndaloi reformën e partisë. Reforma në drejtësi nuk do të bëhet me të, sepse me sistemin aktual duhet të shkojë në burg. Ai vidhte 3-4 miliardë leva në vit. Një lider evropian tha se Bullgaria nuk u pranua në Shengen për shkak të tij. Kështu ka thënë për televizionin bullgar Nova, ish-kryeministri bullgar Kiril Petkov, bashkëkryetar i “Vazhdojmë me ndryshimin”.

Ai ka theksuar se presidenti Rumen Radev nuk është kundërshtar politik i partisë.

Sipas tij, nëse qeveria tranzitore refuzon cisternat e rëna dakord nga SHBA (me gaz), do të dalë në protestë dhe çmontimi i lidhjes së gazit me Greqinë deri në fund të gushtit do të jetë një veprim i qëllimshëm i kabinetit. Petkov shtoi se gazi do të jetë katër herë më i lirë kur të vihet në punë lidhja e gazit me Greqinë. Petkov theksoi se nuk ka ndërmend të bëjë koalicion me Borisovin në zgjedhje.

Video e ditës