Pesë truke për qërimin e lehtë të specave të pjekur

Specat / Foto: Profimedia

Po planifikoni të bëni një shtëpi dimërore dhe tashmë po përgatiteni për ajvarin, por a e keni frikë momentin kur duhet të qëroni specat e pjekur? Mos u shqetësoni, ne ju sjellim disa truke që do t'ju ndihmojnë ta bëni atë shpejt dhe lehtë, shkruan "Ditari".

Pavarësisht nëse keni nevojë për speca të pjekur për ajvar ose thjesht dëshironi t'i shijoni me një sallatë me speca të pjekur, qërimi i tyre sigurisht që e bën të vështirë përgatitjen.

Lexoni për pesë truke për t'ju ndihmuar të qëroni specat e pjekur.

Truk me letër alumini

Këtë truk mund ta përdorni nëse specat i përgatisni duke i pjekur në furrë pasi të jenë pastruar dhe prerë.

Përpara pjekjes mbulojeni mirë pjesën e sipërme të enës ose tavën me letër alumini. Shtrëngoni fort skajet në mënyrë që ajri të mos hyjë në enë. Kur specat të jenë gati, mos i hiqni nga ena dhe mos i hiqni letrën, por specat djegës i lini të mbuluara për 20 minuta. Avulli që keni “ngujuar” nën folie do të ndajë lëkurën nga mishi i piperit dhe do të jetë më e lehtë për t’u qëruar.

Mashtrim me tasin

Nëse piqni speca në furrë dhe ju ndodh që nuk keni letër, menjëherë pas pjekjes, shtyjini me kujdes specat djegës në një “turg”, mbulojini me një tas të madh dhe lërini të ftohen. Do të merrni të njëjtin efekt avullimi si kur përdorni letër alumini.

Truk me kruese dhëmbësh

Ndonjëherë lëkura e piperit kërkon shumë pak për t'u ndarë, por përdorimi i objekteve të mprehta të kuzhinës si thika zakonisht shkatërron pjesën tjetër të piperit.

Në këtë situatë, një kruese dhëmbësh mjaft e fortë për të kryer punën, por e hollë dhe mjaft e vogël, është ndihma më e mirë.

Vendoseni me kujdes kruesen e dhëmbëve nën lëkurë dhe tërhiqeni butësisht drejt skajeve të piperit dhe në fund përdorni gishtat për të ndarë lëkurën e lirë.

Truk me peshqir letre

Specat mund t'i piqni të tëra, në skarë tradicionale ose në sobë me gaz.

Menjëherë pas pjekjes, mbështilleni specin djegës me një peshqir kuzhine dhe lëreni specin të ftohet në të. Pas ftohjes, thjesht qëroni butësisht lëkurën nga piperi me letër.

Mos përdorni letër të tjera, si letër higjienike, pasi nuk është mjaft e fortë, avulli i krijuar gjatë ftohjes do ta lagë atë shumë dhe së shpejti mund të shihni mbetje letre në specat tuaj.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës