Penov para gradimit në ministër të ri të vetëqeverisjes lokale?

Risto Penov/Screenshot/YouTube

Nga partia thonë se pritet që ish-kryetari i tyre ta pranojë sfidën dhe të aktivizohet sërish politikisht.

Është pothuajse e sigurt se Risto Penov do të jetë oferta e LDP-së për ministër të ri të vetëqeverisjes lokale, pasi javën e kaluar ministri aktual dhe kryetar i Partisë Goran Milevski ia dorëzoi kryeministrit Dimitar Kovaçevski dorëheqjen e tij nga detyra. Partia pritet që këto ditë të marrë vendimin që ish-kryetari i Shkupit të ulet në karrigen ministrore, pas së cilës propozimi për ministrin e ri do t'i dorëzohet kryeministrit deri në fund të javës.

Për shkak të mungesës së kryeministrit nga vendi në ditët e kaluara, këtë javë Kovaçevski pritet të dërgojë dorëheqjen në Kuvend, i cili në seancën e ardhshme duhet të deklarojë vetëm se Milevski nuk është më ministër. Dorëheqjen e Milevskit, parlamenti do ta konstatojë në seancën e rregullt plenare në fillim të tetorit, sepse seanca për çështje parlamentare është caktuar të enjten. Ka mundësi që në seancën ku do të konfirmohet dorëheqja e ministrit do të shqyrtohet edhe propozimi për zgjedhjen e ministrit të ri për vetëqeverisje lokale. Deri më tani nuk ka konfirmim nëse Milevski do ta shfrytëzojë të drejtën për t'iu drejtuar deputetëve për të shpjeguar dorëheqjen e tij. Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi asnjë seancë parlamentare nuk është caktuar ende në tetor.

Nga LDP thonë se pritet që Penov ta pranojë sfidën dhe të aktivizohet sërish politikisht.

“Propozimi i ri për ministër të Vetëqeverisjes Lokale mund të dihet sot ose nesër. “Ne presim që Penov të deklarohet nëse e pranon ofertën dhe propozimi të dërgohet në kryeministri deri në fund të javës”, thanë burime të LDP-së.

Nga ish-kryetari i Shkupit nuk mundëm të marrim konfirmim nëse ai do të jetë ministër i ri në qeverinë e Kovaçevskit.

Përkundër informacioneve se pas dorëheqjes së Milevskit është i mundshëm një mini-rindërtim i Qeverisë, zyrtarë të qeverisë për “Sloboden Pechat” thonë se ndryshime të tjera të ministrave nuk do të ketë.

Dilemën nëse përveç Milevskit, ndonjë ministër tjetër do të largohet nga posti i tij, nënkryetari i LSDM-së e ngriti këtë çështje. Pero Kostadinov si i ftuar në TV24. Fillimisht paralajmëroi mini-rindërtim, pastaj tha se tani në vendin e Milevskit do të ketë vetëm një ministër të ri.

Milevski javën e kaluar tha se dorëheqja e tij nga posti ministror ishte për arsye personale, gjegjësisht lodhje dhe ngopje nga pozita.
Milevski u bë ministër në Qeverinë e Zoran Zaev në qershor 2019, ajo mbeti pjesë e ekipit ministror të Kovaçevskit. Dorëheqja e Milevskit është ndryshimi i parë në kabinetin e Kovaçevskit pas tetë muajsh qeverisje.

Video e ditës