Pendarovski thotë se është e papëlqyeshme rritja e pagave të zyrtarëve në kohë krize

President Stevo Pendarovski lidhur me vendimin e Gjykatës Kushtetuese, me të cilin shfuqizohen dispozitat e Ligjit për paga dhe kompensime të tjera të personave të zgjedhur dhe të emëruar në Republikën e Maqedonisë, i bëri thirrje Qeverisë që të gjejë zgjidhje ligjore që do ta rregullojë çështjen me uljen e pikëve. .

“Mendoj se është e papëlqyeshme rritja e pagave që paguhen nga buxheti i shtetit në kohë krize ekonomike”, tha Pendarovski.

Me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për shfuqizimin e dy neneve të ligjit për pagat dhe shtesat e zyrtarëve, bëhet e mundur rritja e pagave të zyrtarëve shtetërorë deri në 78 për qind. Gjyqtarët kushtetues, në fakt, kanë vendosur edhe vetë, sepse edhe ata bëjnë pjesë në grupin e funksionarëve që kanë mundësi ligjore të “nderohen” me një pagë gati dyfish më të lartë se ajo aktuale.

Përveç tyre, ligji vlen edhe për të ardhurat e kryeministrit, presidentit, kryetarit të Kuvendit, por edhe të gjithë bartësve të funksioneve publike, sipas Unionit të Administratës, Autoriteteve Gjyqësore dhe Shoqatave të Qytetarëve (UPOZ). Këtu përfshihen të gjithë zëvendësministrat, kryetarët e bashkive, drejtorët në kompanitë dhe agjencitë shtetërore.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës