Pendarovski me apel për të protestuar me dinjitet dhe pa dhunë

Stevo Pendarovski President i RS Maqedonisë / Foto: "Shtypi i Lirë" - Dragan Mitreski

President Stevo Pendarovski u bëri thirrje të gjithë organizatorëve të protestave që po zhvillohen këto ditë në Maqedoninë e Veriut që të marrin përgjegjësi dhe të vazhdojnë të ushtrojnë të drejtën e tyre demokratike për të protestuar me dinjitet dhe pa dhunë. Në të njëjtën kohë, siç thuhet në njoftimin e kabinetit të tij, ai dënon ashpër mbajtjen dhe përdorimin e armëve të zjarrit nga civilë dhe qytetarë të vendit, të cilët nuk janë pjesëtarë të organeve të sigurisë.

- Përdorimi i dhunës dhe nxitja e dhunës për qëllime politike është e papranueshme. Ngjarja që ndodhi dje në Shkup nuk duhet të përsëritet sepse nuk ka asgjë më të rëndësishme se qetësia dhe siguria e të gjithë qytetarëve, thekson Pendarovski.

Policia dje, siç thotë presidenti Pendarovski, ka pasur një reagim me kohë që ka parandaluar përleshje të mëdha. - Pres që të gjithë personat që ishin të përfshirë në incidentin e djeshëm të mbahen dhe të sanksionohen në afat sa më të shkurtër, thekson Pendarovski.

Video e ditës