Pendarovski: Diskriminimi në bazë të orientimit seksual apo identitetit gjinor është i papranueshëm

Stevo Pendarovski
Stevo Pendarovski / Foto: Kabineti i Presidentit Stevo Pendarovski

Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë na kujton nevojën për të rritur ndërgjegjësimin, luftën e vazhdueshme për më shumë të drejta dhe mundësi të barabarta për njerëzit LGBTQI +. Shumë prej tyre ende jetojnë me frikën e pranimit shoqëror, janë subjekt i diskriminimit, fjalës ngacmuese ose viktimave të dhunës si akte urrejtjeje, tha presidenti. Stevo Pendarovski.

Në një mesazh për 17 maj - Ditën Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë, kreu i shtetit tha se diskriminimi në bazë të orientimit seksual apo identitetit gjinor është i papranueshëm.

- Fatkeqësisht, si shoqëri nuk jemi imun ndaj paragjykimeve, stigmatizimit dhe gjuhës së urrejtjes ndaj njerëzve që janë pjesë e komunitetit LGBTIK +. Të gjithë njerëzit duhet të gëzojnë të drejtat themelore të njeriut dhe nuk duhet të ketë përjashtime për asnjë arsye. Ne të gjithë duhet të kontribuojmë në promovimin e përfshirjes në shoqërinë tonë të përbashkët, duke pranuar dhe respektuar diversitetin. Të krijojmë një shoqëri në të cilën të gjithë do të gëzojmë të drejtat themelore, një komunitet në të cilin qytetarët e margjinalizuar do të mbrohen, në përputhje me vlerat demokratike në të cilat besojmë, shkruan Pendarovski në mesazh.

Video e ditës