Këngën “F **** you” këngëtarët i kanë kushtuar gjyqtarëve që hoqën të drejtën e abortit në SHBA.

olivia rodrigo
Olivia Rodrigo dhe Lily Allen / Foto: Printscreen / YouTube

Olivia Rodrigo gjatë performancës së saj në Festivalin Glastonbury në Britaninë e Madhe me këngëtaren britanike Lili Allen Hiti “F *** you” iu kushtua gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë të SHBA-së, të cilët vendosën të heqin të drejtën federale për abort.

“Kjo është paraqitja ime e parë e ftuar në Glastonbury dhe e ndaj skenën me Lily, që është arritja më e madhe e ëndrrës sime. Por edhe mua më është thyer zemra nga ajo që ndodhi dje në Amerikë. "Gjykata e Lartë ka vendosur të rrëzojë Rowe kundër Wade, një ligj që u jep grave të drejtën për një abort të sigurt dhe të drejta të tjera themelore të njeriut."

"Kaq shumë gra dhe kaq shumë vajza do të vdesin për shkak të kësaj," shtoi ajo, duke përmendur gjyqtarët që mbështetën vendimin për të rrëzuar vendimin - Samuel Alita, Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Amy Connie Barrett dhe Brett Cavanaugh.

“Këngën e radhës dua t’ua kushtoj pesë anëtarëve të Gjykatës së Lartë që na kanë treguar se në fund të fundit nuk u intereson liria”, tha ajo, pas së cilës Lily filloi të këndonte “F *** you”.

Kjo nuk është hera e parë që 19-vjeçarja Olivia flet për të drejtën e abortit. Së fundmi ajo ndërpreu koncertin e saj në Uashington për të folur për të drejtën e një gruaje për një abort. Lily Allen fillimisht ia dedikoi këngën "F *** you" ish-presidentit amerikan, George W. Bush. Bush.

Video e ditës