Pesëdhjetë vjet hip-hop do të shënohen me promovimin e revistës shkencore ndërkombëtare "Balkan Hip-Hop Studies"

Ftesë për promovimin e revistës në Shtëpinë e Kulturës "Koço Racin"

Në Shtëpinë e Kulturës “Koço Racin” në Shkup më 6 dhjetor me fillim nga ora 18 do të promovohen dy numrat e parë të revistës shkencore ndërkombëtare “Balkan Hip-Hop Studies”. Ka botuar dhe vazhdon të botojë kontribute që mund t'i referohen muzikës, studimeve kulturore, gjuhësisë, letërsisë, artit, kërcimit, historisë, sociolinguistikës, sociologjisë, filozofisë, arteve performative, pedagogjisë etj.

Përfshirja e të gjitha këtyre fushave shkencore është për të paraqitur kulturën hip-hop, slam, afrikano-amerikane dhe urbane nga aspekte dhe këndvështrime të ndryshme.

Revista është fryt i aktiviteteve shumëvjeçare të organizatës “Hip-Hop Macedonia” për promovimin, afirmimin dhe avancimin e hip-hop-it dhe kulturës urbane, dhe shfaqet me rastin e festimit të 50 vjetorit nga dalja e hip-it. - hop.

Redaksinë e revistës e përbëjnë kryeredaktori Sllavço Koviloski dhe redaktorët Juliana Papazova, Elena Prenxova dhe Aleksandar Koviloski, të cilët do të jenë edhe promotorë të revistës.

Kjo revistë është e para dhe për momentin e vetmja në llojin e saj në Maqedoni dhe në Ballkan dhe në të marrin pjesë profesorë të shquar nga Universitetet e Lubjanës, Sarajevës, Sofjes, Kragujevacit, Rijekës dhe Bratislavës: Mojca Krevel, Gergor Pompe, Srebranka Mackovic, Vencislav Dimov, Jelena Arsenijević Mitrić, Tatjana Vukeliç dhe Zvonko Taneski, si dhe profesorët maqedonas Antoanela Petkovska dhe Risto Solunchev nga Universiteti “St. Kirili dhe Metodi” në Shkup.

Më shumë muzikantë të njohur maqedonas hip-hop shfaqen si bashkëpunëtorë të jashtëm: DJ Gotse (SAF), Tony Zen, Katsar dhe DJ Bugimen, si dhe Stefan Markovski dhe Biljana Milovanović Živak. Autorë të teksteve në të dy numrat janë anëtarët e redaksisë, pastaj Suzi Teneva, Dejan Metodijeski, Tatjana Vukeliq, Vangel Nonevski, Risto Solunçev dhe Violeta Damçeska. Revista mund të gjendet e shtypur dhe online në www.balkanhhs.com.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës