Petsakov: Çfarëdo që të vendosë qeveria, ne do ta dekorojmë Ohrin për festa

Ohër për Vitin e Ri / foto: MPB

Ohri do të dekorohet pa marrë parasysh vendimet e qeverisë, thotë kryetari Kiril Pecakov.

Ai në një deklaratë për TV21 tha se Ohri nuk është si qytetet e tjera, por qendër turistike. Ai thotë se nëse Qeveria merr vendim që komunat të mos kenë dekorime për Vitin e Ri, ai nuk do ta respektojë atë.

Nga Struga, nga ana tjetër, thonë se do të dekorojnë, por më modest.

“Dekorimi i qytetit do të bëhet me dekorimet e viteve të kaluara dhe me një buxhet më modest (që do të votohet në seancën e ardhshme të Këshillit të Bashkisë). Do të dekorohet pjesa qendrore e qytetit, duke përfshirë edhe urën kryesore të Crn Dream”, thonë nga Komuna e Strugës.

Vitet e fundit, shumë komuna kanë hequr dorë nga dekorimi i Vitit të Ri, për t'i transferuar paratë për familjet në nevojë sociale. Për momentin, për shkak të krizës energjetike, ende nuk ka një vendim - nëse komunat do të lejohen të zbukurojnë dhe ndriçojnë qytetet me rastin e festave të Vitit të Ri.

Video e ditës