Ndriçimi “smart” në Qendër nis nga parku i Frankofonisë

Foto: Komuna e Qendrës

Nga Parku i Frankofonisë ka nisur instalimi i llambave të tipit 3, të cilat janë pjesë e ndriçimit inteligjent të hapësirave publike, njoftuan nga Komuna Qendër. Nga aty sqarojnë se këto llamba kanë një dizajn të ndryshëm dhe dekorativ dhe do të vendosen në parqe, shëtitore, shkolla fillore, kopshte dhe vende të tjera.

Kryetari i komunës Goran Gerasimovski sqaron se llambat e reja LED nuk përmbajnë materiale të dëmshme për mjedisin, nuk kanë rrezatim UV, kanë jetëgjatësi të gjatë dhe të parashikueshme, konsum të reduktuar të energjisë elektrike, efikasitet të lartë të dritës, indeks të shkëlqyeshëm të interpretimit të ngjyrave, janë të lehta për t'u ricikluar dhe tërhequr më pak. insektet e natës dhe janë rezistente ndaj dridhjeve dhe goditjeve.

Me vendosjen e ndriçimit publik inteligjent u tregua se Komuna Qendër është bartëse e risive që sjellin përfitime për qytetarët. Me ndriçimin e ri, bashkia do të përmirësojë efiçencën e energjisë duke kursyer deri në 70% të konsumit të energjisë elektrike për ndriçimin publik dhe më shumë se 75% të kostove të mirëmbajtjes së sistemit ekzistues. Ky ndriçim led me teknologji për zbehje automatike, gjegjësisht rregullimin e dritës pas perëndimit të diellit, jo vetëm që sjell kursime por edhe investime të reja që do të rezultojnë nga ato kursime - tha Gerasimovski.

Gerasimovski informon se llambat e tipit 3 do të vendosen në rrugët dytësore dhe të banimit, si dhe në parqe, shëtitore, kopshte dhe shkolla. Instalimi do të bëhet në faza sipas komuniteteve urbane.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës