Një propozim për të ndaluar rritjen e pagave të zyrtarëve u hodh poshtë

Honorare të paguara me para k15 / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Deputetët, ministrat, gjyqtarët, prokurorët publikë dhe zyrtarët e tjerë të zgjedhur dhe të emëruar nuk do të kenë rritje të re të pagave prej 300 deri në 500 euro nëse propozim-amendamentet në asnjë 6 ligj të propozuar nga LSDM-ja, të cilat kërkojnë ndalimin e procesit të rritja e pagave të zyrtarëve, pranohen.paga.

Nga partia me qëndrim të ardhurat e tyre nuk duhet të rriten më. Sipas propozimit, ndryshimet që lidhen me këtë problem kërkojnë uljen e koeficientit sipas të cilit llogariten të ardhurat e tyre, që sipas partisë është e vetmja zgjidhje kushtetuese me të cilën nuk do të ulen pagat por do të mbeten në nivelin aktual. .

Publiku është në furi për gati një vit të tërë pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, e cila hoqi bazën fikse për të bërë përllogaritje, pas së cilës të ardhurat e kësaj kategorie u rritën me gati 80 për qind, gjë që shkaktoi një revoltë të madhe te qytetarët. .

Ky vendim u bë shkak për një numër të madh grevash dhe protestash me kërkesa të ngjashme por më modeste për rritje pagash për pjesën tjetër të punonjësve të administratës publike nga nivelet e ulëta.

Propozimi aktual i LSDM-së parasheh zvogëlimin e koeficientëve të kryetarit të shtetit, kryetarit të Kuvendit dhe kryeministrit, si dhe të deputetëve pagat e të cilëve në periudhën e kaluar ishin rreth 2.500 euro. Nga 4,50 aktuale, propozimi është që koeficienti i tyre të ulet në 3,91.

VMRO-DPMNE në parim mbështet idenë për të kërkuar zgjidhje për kufizimin e pagave. Por ai do të bëjë komente konkrete kur të shohë tekstin e ndryshimeve të propozuara.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës