Kjo pjesë e trupit tonë është e “fshehur” dhe e harrojmë kur lahemi: Ja si pastrohet

Stomaku, kërthiza / Profimedia
Alami / Alamy / Profimedia

Larja e rregullt është pjesë e pandarë e higjienës bazë, por sado të kujdesshëm dhe të plotë të jemi në kujdesin për trupin tonë, sërish ndonjëherë harrojmë disa pjesë që duhet të “pastrojmë”.

A e dini se cilën pjesë të trupit tonë harrojmë më shpesh?

Kërthiza.

Për shumë, kërthiza është një vend i ndjeshëm, gudulisës ose zonë erogjene. Megjithatë, kjo dhëmbëzim i vogël është simboli me të cilin ne jemi të lidhur me nënat tona. Është si një vend i përdredhur dhe i fshehur, ku bakteret dhe papastërtitë mund të aktivizohen më së miri nëse nuk e trajtojmë dhe pastrojmë siç duhet.
Studime të shumta tregojnë se një kërthizë e prerë mund të rritë deri në 60 lloje bakteresh, edhe nëse bëni dush çdo ditë. Kjo vrimë e vogël mbledh djersën, pluhurin e veshjeve, qelizat e vdekura të lëkurës, sapunin dhe “mbeturinat” e tjera. Ekziston një mënyrë për ta pastruar atë nga çdo infeksion.

Kërthiza pastrohet më së miri me tapa veshësh dhe ja si.

Tapa veshësh / shtupa pambuku
Svitlana Ozirna / Alamy / Alamy / Profimedia

Kërthiza e prerë: Para se të bëni dush, njomni shkopin e veshit me alkool mjekësor dhe pastroni mirë çdo pjesë të kërthizës. Gjatë dushit, kaloni nga brenda me një shtupë të re mbi të cilën do të aplikoni pak xhel dushi. Më pas lani kërthizën me një rrjedhë uji të vakët dhe fshijeni me një leckë.

Kërthiza e dalë: Kërthiza e dalë është më e lehtë për t'u larë sepse nuk ka gërvishtje apo rrudha. Zhytni një sasi të vogël alkooli medicinal në një copë pambuku dhe fërkoni butësisht kërthizën. Më pas përsërisni procedurën me xhel dushi dhe lani kërthizën me ujë të vakët.

Video e ditës