Këto 10 produkte e përkeqësojnë ekzemën

Foto: Profimedia

Është, në fakt, një grup kushtesh që përfshijnë dermatitin atopik, dermatitin e kontaktit, ekzemën e duarve, neurodermatitin, dermatitin numerik…

Gjetja e një trajtimi qetësues dhe natyral për ekzemën mund të ndryshojë jetën e atyre që vuajnë nga kjo gjendje frustruese. Ekzema është më e zakonshme tek fëmijët shumë të vegjël dhe hulumtimet tregojnë se 65 për qind e rasteve ndodhin para se fëmija të jetë një vjeç dhe 90 për qind e të prekurve i kanë rastet e para para moshës pesë vjeçare.

Një shqetësim tjetër është se ekzema tek fëmijët po bëhet gjithnjë e më e zakonshme. Ekzema mund të jetë e ngjashme me psoriasis dhe dermatit, por është një gjendje e ndryshme. Më poshtë është një listë e produkteve që zakonisht përkeqësojnë flakën e ekzemës, por vini re se të gjitha janë të ndryshme dhe disa njerëz mund t'i konsumojnë pa problem.

- Peshku
- Arra
- Predha
- Soja
- Produktet e qumështit
- Vezë
- Domate
- Portokallet
- Rrushi
- Ushqime të përpunuara (përfshirë salcice dhe proshutë),

Është e dobishme të mbani një ditar ushqimor për të mbajtur gjurmët e ndryshimeve. Mos harroni të shtoni rrobat që vishni, stresin, parfumet dhe sapunët për të identifikuar faktorët e rrezikut. Ju gjithashtu mund të bëni një test të lëkurës me alergologun tuaj.

Video e ditës