Ky peshk është më i miri për shëndetin e zemrës, hajeni të paktën dy herë në javë

Foto: Profimedia

Ajo që hani ka më shumë ndikim në shëndetin tuaj sesa mendoni, veçanërisht kur bëhet fjalë për shëndetin e zemrës.

Është e rëndësishme të zgjidhni përbërësit më të mirë, me cilësi të lartë dhe proteina e duhur do të sigurojë që zemra juaj të qëndrojë e shëndetshme në planin afatgjatë.

– Proteinat më të mira për zemrën tuaj janë ato që kanë pak yndyra të ngopura. Yndyrnat e ngopura, kur konsumohen rregullisht, mund të kontribuojnë në rritjen e kolesterolit total dhe të keq (LDL) – tha dietologia. Amy Goodson për "Hani këtë."

Një grumbullim i kolesterolit LDL në qarkullimin e gjakut mund të bllokojë arteriet, duke rritur rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Mbajtja e ulët e kolesterolit LDL është çelësi për shëndetin e mirë të zemrës me kalimin e moshës, që do të thotë se duhet të zgjidhni rregullisht proteina të ligët që janë të ulëta në yndyrna të ngopura.

Një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është përfshirja e peshkut në dietën tuaj. Dhe salmoni është zgjidhja më e mirë për të gjitha përfitimet e tij ushqyese.

Foto: Profimedia

– Salmoni përmban proteina të cilësisë së lartë dhe lëndë ushqyese si vitamina D, B6, B12, selen, fosfor dhe kalium, si dhe acide yndyrore omega-3. Peshku i yndyrshëm, si salmoni, e furnizon më së miri trupin me acide yndyrore omega-3, të cilat janë të shëndetshme për zemrën dhe kanë një efekt mbrojtës ndaj saj - shpjegoi Goodson.

Acidet yndyrore omega-3 mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të HDL, ose kolesterolit të mirë. Sipas revistës "Qarkullimi", acidet yndyrore omega-3 gjithashtu mund të ulin nivelet e triglicerideve dhe të zvogëlojnë grumbullimin e trombociteve, gjë që mund të shkaktojë probleme me rrjedhjen e gjakut në zemër. Përveç kësaj, ato kanë një efekt anti-inflamator.

Për të përfituar plotësisht nga të gjitha përfitimet që ofron salmoni për shëndetin e zemrës, Goodson rekomandon ta hani atë dy herë në javë. Shoqata Amerikane e Zemrës rekomandon gjithashtu një shërbim peshku me vaj dy herë në javë. Megjithëse peshqit dihet se janë të ekspozuar ndaj merkurit, Goodson thekson (dhe hulumtimet e mbështesin) se përfitimet e konsumimit të acideve yndyrore omega-3 tejkalojnë çdo rrezik që mund të ketë ngrënia e peshkut, dhe Shoqata Amerikane e Zemrës është dakord.

 

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës