Zbulohen detaje nga aksidenti në Karposh: Shoferi ka vozitur me shpejtësi, semaforët janë fikur

Foto: Shtypi i Lirë

Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka hapur hetime kundër shoferit që dje vrau një vajzë 24-vjeçare në vendkalimin për këmbësorë në City Mall në lagjen Karposh në Shkup. Prokuroria konfirmoi se po kërkonte paraburgimin për drejtuesin e aksidentit dhe konstatoi se ai po lëvizte me shpejtësi se sa lejohej dhe në semaforët në kryqëzim ishte ndezur një dritë e verdhë vezulluese.

“Prokuroria ka nxjerrë Urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore ndaj personit për të cilin ekziston dyshimi i bazuar se ka kryer veprat penale – Veprat e rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion nga neni 300 paragrafi 2 lidhur me nenin 297. paragrafi 1, si dhe Mosdhënia e ndihmës personit të lënduar në aksident trafiku në pajtim me nenin 301 paragrafi 1 të Kodit Penal”, thuhet në njoftimin e Prokurorit Publik.

Prokuroria ka zbuluar edhe se si ka ndodhur aksidenti, ku mbeti i plagosur edhe i dashuri i vajzës së vdekur.

“Më datë 20 janar, i dyshuari si pjesëmarrës në komunikacion në rrugë publike, në bulevardin “Partizanski Odredi” drejtonte mjetin motorik të pasagjerëve Citroen C4. Kur ka ardhur në kryqëzimin me rrugët "Moskovska" dhe "Ljubljanska", ku semaforët - semaforët janë përjashtuar nga programi dhe kanë punuar me dritë të verdhë vezulluese, ka vepruar në kundërshtim me nenin 19 të Ligjit për siguri në komunikacionin rrugor. dmth edhe pse ishte i detyruar nuk u kushtonte vëmendje këmbësorëve në rrugë. Ndryshe nga neni 35, duke iu afruar një vendkalimi të shënuar për këmbësorë, i dyshuari ka qenë duke e drejtuar veturën me shpejtësi më të madhe se 50 kilometra në orë, gjë që e ka penguar që në rast nevoje të ndalojë mjetin me kohë. Me pjesën e përparme të mjetit ka goditur dy këmbësorë të cilët po kalonin në vendkalimin e shënuar të këmbësorëve. Vajza e lënduar ka marrë lëndime të rënda trupore dhe ka ndërruar jetë në vend, ndërsa këmbësori tjetër ka pësuar lëndime dhe është dërguar në spital”, kanë thënë nga Prokuroria.

Shoferi i dyshuar i ka lënë të pafuqishëm personat e lënduar dhe ka qëndruar në automjetin e tij deri në mbërritjen e ekipit inspektues, thuhet në njoftim.

“Për shkak se ekzistojnë rrethana që tregojnë rrezik për arratisje, mundësia që i dyshuari të ndikojë mbi dëshmitarët apo ekspertët dhe në këtë mënyrë të pengojë procedurën penale, si dhe frika e arsyetuar se mund ta përsërisë veprën penale, prokurori publik kompetent në procedurë paraprake. Gjyqtari nga “Gjykata Themelore Penale në Shkup ka paraqitur propozim për caktimin e masës së paraburgimit”, shtojnë nga Prokuroria Publike.

Video e ditës