Osmani: Është koha që të gjitha forcat pro-evropiane të bashkohen, përndryshe do të pasojë izolim serioz

Foto: Shtypi i Lirë

Ne besojmë se është e nevojshme të mblidhen të gjitha forcat pro-evropiane në vend në një front të përbashkët, për të bërë hapat thelbësorë, sepse nëse ky moment humbet mund të futemi në një situatë të rëndë izolimi, tha zëdhënësi i BDI-së. . Bujar Osmani, pas përfundimit të Kryesisë Qendrore të sotme të partisë në Mala Reçicë, ku siç ka treguar ai është diskutuar vetëm për një pikë – gjendja me të ashtuquajturin front për Evropë dhe hapat e ardhshëm.

“Duke marrë parasysh se ka një moment të papërsëritshëm për anëtarësim të shpejtë në BE përmes një korsi të shpejtë që është paraparë për rajonin, duke pasur parasysh zgjidhjen për dialogun Kosovë-Serb, ne e konsiderojmë të nevojshme mbledhjen në një front të përbashkët të gjithë pro -Forcat evropiane në vend, për të ndërmarrë hapat thelbësorë, sepse nëse ky moment humbet mund të futemi në një situatë të rëndë izolimi. Në Presidencën Qendrore u pajtuam të gjithë se ky front është i rëndësishëm dhe se kjo është e vetmja platformë për të përqendruar energjinë evropiane në shoqëri, për të siguruar një të ardhme evropiane për qytetarët. Kushdo që premton alternativë për një jetë më të mirë për qytetarët nuk mund ta arrijë atë dhe është një shpresë e rreme. Prandaj thirrja për të gjitha partitë politike, pavarësisht nga përkatësia etnike, që besojnë në BE është e rëndësishme këtu që ta zbulojnë këtë moment dhe t'i bashkohen frontit, tha Osmani.

Osmani ka komentuar edhe emërimet e fundit të koordinatorëve të degëve të partisë nga kryetari i BDI-së. Ali Ahmeti.

“Kryesia qendrore e BDI-së njëzëri kishte shpallur zgjedhjet për të gjitha degët. Dhe kur ka një proces të tillë, presidenti cakton një koordinator të atij procesi. Këtu nuk ka asgjë të diskutueshme dhe në proceset e mëparshme zgjedhore ka pasur koordinatorë, kështu funksionon BDI-ja, thotë Osmani.

Foto: Shtypi i Lirë

Në pyetjen e një gazetari se a është biseduar për “Grupin e Zjarrit”, Osmani tha se për të gjitha temat dhe çështjet tjera, Kryesia tashmë ka caktuar seancën e re për të hënën në selinë e BDI-së.

E di që ka deputetë të VMRO-DPMNE-së që do të votonin për amendamentet kushtetuese, thotë Grubi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës