Osmani është takuar me Çavusoglun në Nju Jork

Foto: Bujar Osmani / Facebook

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani në margjinat e sesionit të 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork ai u takua me homologun e tij turk Mevlüt Çavuşoлуlu.

Në takim, siç informohet nga MPJ, u diskutua për situatën aktuale të shkaktuar nga pushtimi rus në Ukrainë, aspekti i sigurisë dhe pasojat për vendet evropiane, si dhe për përpjekjet që po ndërmarrin Maqedonia e Veriut dhe Turqia për t'u përballur me krizën.

Angazhimi dhe ndërmjetësimi i Ankarasë dhe Kombeve të Bashkuara në marrëveshjen e arritur, e cila mundëson eksportin e drithit ukrainas në tregjet botërore, të bllokuar që nga fillimi i agresionit rus, është i mirëpritur, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Referencë e veçantë i bëhet bashkëpunimit dhe sfidave rajonale, si dhe perspektivës euroatlantike të vendeve të rajonit, dhe në këtë drejtim edhe angazhimeve të mëvonshme të Maqedonisë së Veriut në procesin e negociatave për anëtarësim dhe shqyrtimit.

Gjithashtu u shkëmbyen mendime për marrëdhëniet dypalëshe, dialogun politik dhe ekonomik, në kuadër të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike.

Në takim u bisedua edhe për kryesimin e Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2023, gjatë së cilës ministri i Jashtëm turk u njoftua për prioritetet dhe aktivitetet dhe përgatitjet e ndërmarra deri më tani.

Video e ditës