Osmani e prezantoi propozimin francez në Këshillin Strategjik të MPJ-së

Foto: MPJ

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot ka mbledhur Këshillin Strategjik për Politikë të Jashtme për të mbajtur konsultime për propozimin e BE-së për fillimin e negociatave për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut.

Këshilli Strategjik është një nga shtyllat për ndërtimin e strategjisë afatgjatë të politikës së jashtme të Maqedonisë së Veriut, në procesin e iniciuar vitin e kaluar nga Ministria – Reflektimi 2030, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

“Në takim, Osmani shpjegoi në detaje elementet kryesore të propozimit të fundit, të cilat, siç thuhet nga MPJ, nuk ndërhyjnë në çështjet e identitetit dhe pas gati dy dekadash statusi kandidat, mundësojnë që negociatat e merituara të anëtarësimit të zhvillohen. u hap, sipas MPJ-së.

“Në dritën e implikimeve më të gjera gjeopolitike, si rezultat i agresionit rus kundër Ukrainës dhe nevojës për stabilitet politik dhe zhvillim të parashikueshëm të rajonit tonë, vazhdimi i integrimeve tona evropiane është veçanërisht i rëndësishëm”, theksoi Osmani, njofton MPJ. në një deklaratë.

Ministria e Punëve të Jashtme vë në dukje se konsultimet me të gjithë aktorët përkatës social përfaqësojnë një aspekt të rëndësishëm të procesit të marrjes së një vendimi përfundimtar për këtë moment historik për drejtimin në të cilin do të ecë shteti.

Video e ditës