Osmani: Dënoj fishkëllimën në gjuhën maqedonase

Foto: Screenshot, Facebook

Gjatë daljes së mbrëmjes së sotme në emisionin “Vera e nxehtë politike”, ministrja e Jashtme Bujar Osmani deklaroi se fishkëllima në gjuhën maqedonase gjatë Festivalit të Paqes është e dënueshme.

“Sigurisht që është e dënueshme. Unë kam qenë i pranishëm në aktivitet dhe një grup adoleshentësh e kanë bërë këtë. “Për mendimin tim personal, reagimi i shumicës së të pranishmëve ishte kundër reagimit të adoleshentëve”, sqaroi ministrja.

Osmani theksoi se marrëdhëniet ndëretnike kërkojnë rritje të vazhdueshme.

“Sa koncerte të tilla ndëretnike ka pasur deri më tani që qytetarët dalëngadalë të mësohen me të? Ne kemi nevojë për më shumë investime në marrëdhëniet ndëretnike. Ka ende paragjykime në të dy blloqet e mëdha. Duhet të punojmë sidomos me gjeneratat më të reja”, tha Osmani.

Video e ditës