Osmani: Propozimi francez dhe protokolli janë dy procese që nuk kanë lidhje

Bujar Osmani Ministri i Punëve të Jashtme në konferencën e mëngjesit / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani Në daljen e mbrëmshme në televizionin kombëtar ai theksoi se propozimi francez dhe protokolli janë dy procese që nuk kanë lidhje.

– Propozimi francez vendos kornizën për negociatat e anëtarësimit, ndërsa protokolli është një dokument dypalësh që monitoron rregullisht zbatimin e marrëveshjes. Kohore përkojnë, sepse në një pjesë të kësaj pakete të marrëdhënieve me Republikën e Bullgarisë, për të dhënë pëlqim për atë evropiane, duhet të nënshkruhet kjo marrëveshje, por ato dy dokumente nuk janë të ndërlidhura, theksoi Osmani.

Osmani theksoi se protokolli mund të pasqyrojë dinamikën e procesit evropian, por procesi evropian nuk duhet të pasqyrojë dinamikën e protokollit që ka të bëjë me çështjet bilaterale që kemi në marrëdhëniet tona me Republikën e Bullgarisë dhe detyrimet që ata kanë ndaj nesh. në BE

Video e ditës