Orizari ka bllokuar rrugën Shtip-Koçan në afërsi të Obleshevës

Foto: GP Granit / printscreen

AMSM informon se në rrugën Koçan – Shtip, rreth 80-100 qytetarë-oriziprodhues me 12 makina bujqësore kanë bllokuar shiritin e komunikacionit në drejtim të Shtip – Koçan afër fshatit Obleshevë.

Trafiku është i alternuar.

Bllokada do të zgjasë deri në orën 15.

Orizierët thonë se do të qëndrojnë në rrugë për një kohë të pacaktuar dhe kërkojnë një takim urgjent me zyrtarët e qeverisë. Ata thonë se janë të ndikuar keq nga çmimet e reja të plehrave dhe naftës dhe se çmimi aktual i blerjes është joprofitabël, prandaj kërkojnë që orizi nga korrja e re të shitet me çmim prej 40 denarë.

Prodhuesit dolën disa herë për protesta. Për rreth dy muaj duhet të fillojë korrja e re, ndaj orizistët kërkojnë që problemi i çmimit të ulët të blerjes të zgjidhet më shpejt. Këtë vit janë mbjellë mbi 4.500 hektarë me oriz dhe pritet një rendiment prej rreth 22.000 tonë oriz.

Video e ditës