Organizatorët e protestës "Serbia kundër dhunës" nënshkruan "Marrëveshjen e Fitores" dhe kërkuan zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare.

Foto: MIA

Përfaqësuesit e pesë grupeve parlamentare të opozitës - Nebojsha Zelenoviq, Zoran Lutovac, Marinika Tepic, Miroslav Aleksiç, Radomir Lazoviq dhe Aleksandar Jovanoviq Čuta, të cilët organizuan protestat "Serbia kundër dhunës", sot nënshkruan "Marrëveshjen e Fitores" dhe përsëritën të kërkojë deri në fund të vitit mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare dhe të Beogradit. Ata demonstruan unitet dhe vendosmëri për të mposhtur "regjimin kriminal" dhe u bënë thirrje të gjithë aktorëve të opozitës që të bashkëpunojnë me ta për të arritur këtë qëllim.

Thelbi i marrëveshjes së nënshkruar nga partitë opozitare pro-evropiane është bashkëpunimi i përbashkët i të gjitha partive të tjera opozitare, jo vetëm bashkëpunimi i nënshkruesve të kësaj marrëveshjeje, respektimi dhe mossulmi i opozitës, koordinimi i veprimeve të opozitës dhe fokusimi në ndryshimi i regjimit kriminal, kontrolli në zgjedhje, gjithçka duhet për fitoren e “qeverisë kriminale”. Gjithashtu u insistua për përfshirjen e qytetarëve në proceset politike.

Dokumenti i nënshkruar nuk do të thotë domosdoshmërisht, sqaruan nënshkruesit e tij, se bëhet fjalë për një koalicion që do të shkojë në zgjedhje me një listë të vetme, do të vendoset në interes të arritjes së rezultatit më të mirë të mundshëm kur të shpallen zgjedhjet.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës