Ordanoski: Propozimi francez mund të jetë më i miri që do të marrim

Sasho Ordanoski
Sasho Ordanoski / Foto: “Shtypi i Lirë”, Dragan Mitreski

Gazetar dhe analist politik Sasho Ordanoski mendon se qeveria maqedonase nuk duhet të dalë me qëndrim për propozimin francez për zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Sofjen dhe fillimin e negociatave të vendit me BE-në, derisa qeveria bullgare të bëjë.

“Duke pasur parasysh kaosin në Sofje, ne nuk e dimë se cili do të jetë fati i propozimit në vetë Sofje dhe më pas cili do të jetë statusi i tij. Është një procedurë që kryhet në BE dhe duhet të përfundojë disa faza. Do të shohim se çfarë do të jetë sot-nesër, thotë Ordanoski.

Sipas tij, ndarjet në Sofje janë të ashpra.

- Ky propozim mund të mos kalojë në parlamentin bullgar. Ndjenja ime është se ky propozim vjen si rezultat i politikave të këqija të BE-së, nuk është asgjë e re. Këtu jemi në një foto-finish me vendet e tjera që kërkojnë të hyjnë në Bashkim. Ajo është një kafshë e komplikuar. Ky sugjerim, siç është dhënë, mund të jetë më i miri që mund të marrim. Duhet të shohim se cilat do të jenë vërejtjet e qeverisë. Dhe për të miratuar Parlamentin bullgar, si do të shkojë në vetë BE. Ka shtete anëtare që në parim nuk pajtohen me qëndrimin bullgar, pothuajse të gjitha. Duhet të jemi të vetëdijshëm se çfarë ndodhi më pas, tha Ordanoski në emisionin “Vetëm e vërteta” në Kanal 5.

Ai mendon se vetë propozimi është më i papranueshëm për Sofjen sesa për ne.

“Këto janë propozime të tilla, kur të dyja palët nuk duhet të jenë të pakënaqur”. Gjuha maqedonase po sqarohet me bullgarët. “Do të njihet në kornizën evropiane”, tha Ordanoski.

Video e ditës