Komuna e Karposhit për parkun argëtues: Ky është një ngacmues për të cilin nuk zbatohet ligji, autoritetet duhet ta sanksionojnë më ashpër

Foto: Facebook

Komuna e Karposhit mohon se është lëshuar ndonjë aprovim për rekuizitët për karuselin pranë qendrës sportive "Boris Trajkovski" dhe për funksionimin e parkut argëtues për arsyen e thjeshtë se, siç sqarojnë nga atje, Komuna nuk ka autoriteti për të lëshuar miratime të tilla.

Është e qartë se bëhet fjalë për një përdhunues për të cilin nuk zbatohen procedurat ligjore dhe për këtë arsye institucionet kompetente shtetërore duhet ta sanksionojnë më ashpër, duke pasur parasysh se ai nuk ka miratimet e nevojshme për të kryer këtë veprimtari në lokacionin në fjalë. Nëse dikush kryen një veprimtari pa pëlqimin e nevojshëm nga institucionet kompetente vendore apo shtetërore dhe pa dokumentacion përkatës teknik, Inspektorati Shtetëror i Tregut i shqipton ndalimin për kryerjen e veprimtarisë – thekson Karpoš për “Sloboden Pechat”.

Meqenëse gjatë ditës së djeshme të kantierit pranë parkut argëtues, përveç inspektorit ndërtimor komunal, kishte edhe inspektorë nga MPB, Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme dhe Inspektorati i Tregut, Komuna kërkon që ata të përdorin kompetencat e tyre ligjore dhe që kjo çështje të mbyllet.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës