Komuna Qendër kërkon të prodhojë energji elektrike

Goran Gerasimovski i ftuar në TV24 / foto: TV24 / print screen

Komuna e Qendrës po mundohet të gjejë zgjidhje për çmimin e lartë të rrymës dhe kryetari i komunës Goran Gerasimovski sonte në Top Topic të Thelmës u shpreh se po shqyrtojnë mundësinë e krijimit të kompanisë së tyre për prodhimin e energjisë elektrike.

“Komuna Qendër ka formuar një komision për të bërë një studim fizibiliteti që duhet të përcaktojë mundësitë e të gjitha atyre objekteve publike si shkollat ​​dhe kopshtet, përfshirë NP POC, për të parë mundësitë e vendosjes së fotovoltaikëve në të gjitha objektet. Po ashtu, në seancën e nesërme kemi vënë në rend dite një pikë, pra Nismën për themelimin e ndërmarrjes publike, e cila do të ishte për prodhimin e energjisë elektrike. Le të shohim se si mund të formojmë të njëjtën gjë. Ne kemi fituar shumë përvojë nga të gjitha takimet që kemi me grupin punues të BNJVL-së dhe me institucionet qeveritare dhe besoj se aty do të gjejmë një zgjidhje të pjesshme për uljen e çmimit të energjisë elektrike”, tha Gerasimovski.

Gerasimovski theksoi se për hapjen e ndërmarrjes komunale për prodhimin e energjisë elektrike po shqyrtohen mundësitë e vendosjes së fotovoltaikëve në çdo kulm të shkollës, po ashtu se cilat do të jenë kapacitetet, sa do të jenë dëmet dhe sa do të kushtojë. do të jetë për instalimin e tyre.

“Ne po shqyrtojmë propozimet nëse duhet të jetë me partneritet publik privat, nëse duhet paguar për 10 vjet apo tre vjet. “Do t'i shqyrtojmë të gjitha mundësitë dhe së shpejti do të marrim vendime se si do t'i vendosim të gjitha fotovoltaikët”, tha Gerasimovski.

Gerasimovski po ashtu tha se në Komunën e Qendrës tashmë kanë filluar masat për kursim të energjisë elektrike, fillimisht me inspektimin e njehsorëve të rrymës ku faturat tregojnë shuma të larta, pas së cilës ka rezultuar se ka njehsorë të energjisë elektrike të cilët i drejton një komunë tjetër dhe paguhen. nga Komuna Qendër.

Bashkia tha gjithashtu se ka nisur me kufizime duke fikur një pjesë të ndriçimit rrugor. Gerasimovski paralajmëroi ribalancim të buxhetit me përpjekje për të mos shkurtuar projektet kapitale. Sa i përket shkollave dhe çerdheve, ai ishte i vendosur “Do të bëj maksimumin si kryetar komune që fëmijët të mos qëndrojnë në shtëpi”, tha Gerasimovski.

Video e ditës