Opozita bllokon ligjin për zgjatjen e mandatit të gjyqtarëve, Xhaferi shtyn seancën

Foto: MIA

Projektligji për ndryshimin e ligjit për marrëdhëniet e punës, me të cilin gjyqtarët dhe prokurorët do të zgjasin jetën deri në moshën 67 vjeçare, ka dalë sot në seancë plenare në Kuvend, por seanca është ndërprerë.

Pasi fjalën e morën pothuajse të gjithë deputetët e pranishëm të opozitës, të cilët praktikisht penguan miratimin e amendamenteve, kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi vendosi të shtyjë seancën dhe tha se deputetët do të njoftohen më tej për rifillimin e saj.

“Vetëm ju e dini pse po nxitoni të dërgoni këta gjyqtarë dhe prokurorë në pension. “Po e ndërpres këtë seancë dhe për vazhdimin e saj do të njoftoheni shtesë”, tha sonte kryeparlamentari.

Projektligji i propozuar nga Qeveria parasheh që vlefshmëria kohore e këtyre dispozitave të zgjasë deri në tre vjet për të plotësuar, siç u sqarua, vendet vakante në gjykata dhe prokurori publike.

Pikërisht për këto ndryshime ka ndodhur dje një incident i rëndë mes mazhorancës dhe opozitës në Kuvend, në seancën e Komisionit për Çështjet Evropiane.

Video e ditës