Onishchenko është i befasuar që i është hequr shtetësia: Unë u kam dhënë atyre një pasaportë të vlefshme ruse dhe certifikatë lindjeje

Onishchenko (majtas) në Dubai, një foto që e dërgoi në redaksinë e "Free Press" teksa jepte një intervistë së bashku me Luka Zalozhnik.

Qeveria ka nisur një procedurë për heqjen e shtetësisë së Oleksandr Onishchenko, sipas Neni 14 i Ligjit për Shtetësinë i cili thotë: “Vendimi për pranim në shtetësi mund të anulohet pas dorëzimit nëse konstatohet se i huaji me rastin e paraqitjes së kërkesës për pranim në shtetësi me natyralizim ka dhënë të dhëna të pavërteta ose të pasakta, pra ka përdorur dokumente false”.

“Sloboden Pechat” e pyeti Onishçenkon se çfarë dokumente false apo informacione të pavërteta u ka dhënë institucioneve maqedonase në procesin e marrjes së shtetësisë.

- Nuk ka asnjë mashtrim në shtetësinë time, asnjë gram. Unë nuk e di çfarë të them. Më kërkuan të përfaqësoja Maqedoninë dhe të ndihmoja në përgatitjen për Lojërat Olimpike. Nëse ata nuk duan, unë do ta bëj në mënyrën time. Më pyeti Federata, më kërkonte çdo ditë Luka Zalognik. Me aplikimin kam paraqitur të gjitha dokumentet zyrtare. Pasaporta ime ruse dhe certifikata e lindjes. Kam pasaporta ruse dhe ukrainase. Kur aplikova për shtetësi maqedonase, aplikova me pasaportën time ruse. Kam konkurruar më parë për Rusinë. Unë kam vetëm dokumente të vlefshme, nuk mund të kem të pavlefshme, jam person zyrtar, na tha Onishchenko.

Të njëjtën pyetje i kemi dërguar edhe Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Qeverisë, pra çfarë dokumentesh false ka paraqitur Onishchenko për t'i hequr shtetësinë sipas atij neni të ligjit. Deri tani nuk ka përgjigje.

Sipas informacioneve të “Sloboden Pechat”, Agjencia e Sigurisë Kombëtare ka filluar procedurën për kontrollimin e të gjitha shtetësive të nxjerra në bazë të nenit 11 të Ligjit për Shtetësinë, gjegjësisht për personat që janë me interes të veçantë kulturor, sportiv apo shkencor për shtetin, për të parë. nëse ka lëshime edhe në raste të tjera.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës