OKB-ja ka zgjedhur një ish-ministër nga Grenada si kreun e ri të Organizatës Botërore të Klimës

Simon Steel / Foto: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Ish-ministri i Grenadës për Rezistencën Klimatike, Simon Steele do të jetë kreu i ri i OKB-së për klimën, njoftoi sot Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së. Antonio Guterres.

Steele do të marrë postin e sekretarit ekzekutiv të Konventës Kuadër të Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet Klimatike më pak se tre muaj përpara raundit përfundimtar të negociatave në takimin e klimës COP27 në Egjipt.

Ai do të zëvendësojë diplomatin meksikan në këtë detyrë Patricia Espinoza.

Steele shërbeu si Ministër i Rezistencës Klimatike dhe Mjedisit të Grenadës për pesë vjet, dhe më parë ishte Ministër i Arsimit dhe Zhvillimit të Burimeve Njerëzore.

Në një deklaratë, Kombet e Bashkuara e quajtën Steele "një specialist i vërtetë në krijimin e qasjeve krijuese për përgjigjen tonë të përbashkët globale ndaj krizës klimatike".

Video e ditës