Oliver Spasovski është kundër miratimit të Ligjit për amnisti

Foto: Ekrani i printimit

Ministri i Punëve të Brendshme tha se është kundër miratimit të Ligjit për Amnisti. Nëse ligji hyn në fuqi, të gjithë ata që kanë dënim me burg deri në gjashtë muaj do të lirohen. Personat e dënuar për krime të lehta do të kenë ulje dënimi me 30 për qind.

Sipas ministrit Spasovski, ligji nuk do të kontribuojë dukshëm në lirimin e vendeve në burgje dhe as nuk do të ulë presionin mbi institucionet penale. Në vend të kësaj, siç thotë Spasovski, shteti duhet të mendojë strategjikisht në rritjen e kapaciteteve të institucioneve të burgjeve.

“Qëndrimi im është se as koha dhe as momenti nuk është i përshtatshëm për miratimin e ligjit për amnisti... Ata persona që kanë kryer krime, në radhë të parë grabitje, vjedhje të rënda etj., paraqesin një barrë edhe më të madhe për situatën e sigurisë, apo Nëse i shikojmë ligjet e kaluara për amnisti, do të shihni se shumica e atyre njerëzve kthehen për dy deri në tre muaj, sepse përsëri bëjnë krime”, thotë Oliver Spasovski.

“Qëndrimi im është se as koha dhe as momenti nuk është i përshtatshëm për miratimin e ligjit për amnisti... Ata persona që kanë kryer krime, në radhë të parë grabitje, vjedhje të rënda etj., paraqesin një barrë edhe më të madhe për situatën e sigurisë, apo Nëse i shikojmë ligjet e kaluara për amnisti, do të shihni se shumica e atyre njerëzve kthehen për dy deri në tre muaj, sepse përsëri bëjnë krime”, thotë Oliver Spasovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës