Kryebashkiaku i Ohrit Peçakov festoi Festën e Epifanisë me mijëra njerëz dhe u shpreh pozitiv në Covid-19

Foto: Kiril Pecakov / Facebook

Kryetari i Ohrit Kiril Pecakov, u shfaq mes njerëzve në festën e Epifanisë më 19 janar, ndonëse para ngjarjes bëri një test për koronavirus, i cili më pas doli pozitiv, njoftoi A1on.

Sipas portalit, qytetarët e Ohrit të cilët kanë qenë në kontakt me të janë kapur nga paniku dhe kanë kërkuar datat e testimit, pasi mësuan se kryetari i komunës ishte pozitiv. Zyrtarët shëndetësorë të Ohrit thonë se të paktën 300 kontakte të kryetarit të bashkisë kanë kërkuar tashmë testim, por kanë frikë se grupi do të jetë shumë më i madh.

Në ditën e Epifanisë, Peçakov publikoi disa fotografi nga festa, të cilat e shfaqin atë pa maskë dhe në kontakt të ngushtë me njerëzit.

Foto: Kiril Pecakov / Facebook

Kryetari i komunës, jozyrtarisht, në shërbimin epidemiologjik të Ohrit ka insistuar që të dërgohet në izolim, por përpjekjet e tij nuk janë respektuar, shkruan A1on.

Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor konfirmon se kryetari Pecakov ka marrë vendim për izolim pas testit pozitiv për koronavirus dhe rikujton se ende vlen rregulli që të gjithë ata që testohen të izolohen menjëherë.

“Rekomandimet e Komisionit për Mbrojtjen nga Sëmundjet Infektive janë në fuqi që personi që testohet të qëndrojë në izolim deri në marrjen e rezultatit. Kushdo që merr një test pozitiv të Sars Cov 2 pas testimit është në izolim që nga momenti i marrjes së rezultatit. “Ecuria e mëtutjeshme e sëmundjes monitorohet nga mjeku i familjes dhe varësisht nga simptomatologjia, izolimi zgjat 10 ditë për personat asimptomatikë dhe 20 ditë për personat me simptoma”, thonë nga Inspektorati.

Për momentin, Peçakov nuk u përgjigjet pyetjeve për testimin dhe festën e Epifanisë. Jozyrtarisht, përveç tij, test pozitiv për koronavirus ka marrë edhe sekretari i bashkisë. Aleksandër Kiteski.

Video e ditës