Duke festuar Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit

Qendra përkujtimore e Holokaustit për hebrenjtë e Maqedonisë
Qendra përkujtimore e Holokaustit për hebrenjtë e Maqedonisë / Foto: EPA / GEORGI LICOVSKI

Organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme, sot në ambientet e Qendra Memoriale e Holokaustit - Shkup, do të mbahet në mënyrë përkujtimore festimi i 27 janarit - Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit.

Aktiviteti do të drejtohet nga zëvendësministrja e Jashtme Fatmire Isaki dhe do të mbajë fjalimadhe Ministri i Diasporës i Shtetit të Izraelit, Nahman Shai, Kryetarja e Kuvendit të Bashkësisë Hebraike në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Radojka Helman-Denkovska, Ambasadori i Greqisë në cilësinë e Kryetarit të IHRA-s, Rusos Kondouros, Eric Meyer, Zëvendës Shef i Misionit në Ambasadën Amerikane dhe Catherine von Schneurbein, Koordinatore e Komisionit Evropian për Luftën kundër Antisemitizmit dhe Promovimin e Jetës Hebraike.

Vijojnë fjalimet e të ftuarve të lartë, siç njofton Ministria e Jashtme Panel diskutimi mbi subjektin 'Republika e Maqedonisë së Veriut - Anëtari i 35-të i Aleancës Ndërkombëtare për Përkujtimin e Holokaustit (IHRA): Aktivitetet dhe masat në luftën kundër perversionit të Holokaustit dhe antisemitizmit dhe roli i IHRA-s në këto zona ".

Në këtë aktivitet do të marrin pjesë ambasadorë dhe përfaqësues të tjerë të trupit diplomatik, përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe komunitetit akademik.

Video e ditës