Nga semestri i ardhshëm, në vend të 140 denarë në ditë për ushqim, studentët do të marrin 840 denarë në javë.

Foto: Instagram

Më së voni nga semestri i ardhshëm ushqimi i subvencionuar i studentëve do të paguhet në baza javore, përkatësisht në vend të 140 denarë në ditë, studentët të hënën do të kenë në dispozicion 840 denarë, mjete të cilat mund të shpenzohen gjatë asaj jave.

Kështu është rënë dakord në takimin e djeshëm të Kuvendit Studentor Universitar – UKIM dhe ministrit të Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri.

Me këtë vendim studentët të hënën do të kenë në dispozicion 840 denarë, mjete të cilat mund t'i shpenzojnë gjatë asaj jave.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës nga ky vit akademik prezantoi një mënyrë të re të pagesës së fondeve nga një vakt studentor. Studentët marrin mjete në kartelë të dedikuar për pagesë në shumë prej 140 denarë. Studentët kanë detyrim t'i shpenzojnë paratë gjatë ditës, në të kundërt ato mjete nuk do të jenë të disponueshme për shpenzim ditën e nesërme.

Lidhur me çështjen më të rëndësishme për momentin – pagesën retroaktive të bursave të papaguara – për shkak të pengesave administrative – morëm sigurinë se pagesa do të fillojë jo më vonë se data 15 dhjetor, dhe USS do të shtyjë fuqishëm që procesi të përfundojë në kohë. mënyrë- njoftoi Kuvendi Studentor në Facebook.

Kuvendi Studentor njoftoi gjithashtu se komisioni për përzgjedhjen e studentëve në konviktet studentore më në fund do të përfshijë anëtarë – studentë nga kuvendet e universiteteve. Kjo do të thotë se studentët që do të jenë pjesë e Komisionit do të shqyrtojnë aplikimet për t'u siguruar që nuk ka parregullsi.

USS kërkoi që të rriten të drejtat e studentëve në ciklin e dytë dhe të tretë të studimeve, pra ata që nuk janë të punësuar të kenë të drejtën e bursës, ushqimin e studentëve, mundësinë e akomodimit në konviktet e studentëve dhe mundësinë e përdorimit të kartës studentore për transporti i qytetit.

Asambleja studentore në UKIM apeloi që urgjentisht të rindërtohen konviktet studentore “Steve Naumov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”.

Për Steve, rindërtimi do të fillojë më së voni deri në janar, ndërsa për Kuzmanin presim një përgjigje zyrtare për kërkesën - shtojnë nga USS.

Siç njofton Kuvendi i Universitetit, është krijuar një kanal komunikimi mes një ekipi përfaqësues studentësh nga USS dhe përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës, për komunikim më të lehtë mes studentëve dhe institucionit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës