Që nga fillimi i vitit, 300 të shtëna masive në Shtetet e Bashkuara: masakra në Çikago u kujtoi amerikanëve se askush nuk është i sigurt

Këtë fundjavë, Highland Park iu bashkua Uvalde, Columbine, Newtown dhe Parkland në listën e gjatë të qyteteve dhe qytezave që do të mbahen mend për vrasjet masive të tmerrshme që vranë njerëz të pafajshëm dhe shumë fëmijë.

Vrasja e gjashtë personave në Çikago ishte një nga disa të shtëna masive që ndodhën në të gjithë vendin gjatë fundjavës së Ditës së Pavarësisë së SHBA-së, sipas të dhënave nga një organizatë jofitimprurëse që gjurmon incidentet që përfshijnë armë zjarri.

Policia e Shteteve të Bashkuara
foto: EPA

Ka pasur të paktën 311 të shtëna masive në Shtetet e Bashkuara që nga fillimi i vitit

Organizata e përkufizon termin të shtëna masive si të shtëna në të cilën sulmuesi ka qëlluar të paktën katër persona.

Sulm i armatosur në Çikago më 4 korrik
Foto: John J. Kim / Newscom / Profimedia

Viti i kaluar ishte më i keqi në historinë e SHBA-së që nga viti 2014, kur organizata ka mbajtur të dhëna. Në vitin 2021, pati të paktën 692 të shtëna masive.

Në të fundit në një seri të shtënash, sulmi i djeshëm gjatë paradës së XNUMX korrikut në Parkun Highland të Çikagos u kujtoi amerikanëve edhe një herë se askush askund nuk është i sigurt, edhe gjatë festës kombëtare.

Video e ditës