Nga Kuzhina e Gjyshes: Petulla me djathë të mbushur të pjekur

Foto: Profimedia

Ne i duam petullat në të gjitha varietetet. I konsumojmë si meze apo pjatë kryesore, për mëngjes, meze apo darkë.

Kombinimi i brumit klasik të petullave, mbushjes së shijshme, të gjitha të mbështjella me një bukë krokante, sugjeron një festë të vërtetë gustator.

Përbërësit:
Për mbushjen e petullave:

- 100 g djathë
- 1 e verdhë veze
Për varrim:
- 1 të bardhë veze
- 1 vezë e plotë
- 50 g miell
- 50 g bukëpjekje
- vaj

përgatitja:

Thërrmoni djathin, shtoni të verdhën e verdhë dhe përzieni / lëmoni. Pjekim petullat (me qumesht, miell, veze) dhe lyejme secilen me djathe dhe palosim dy here skajet.

I lyejmë me miell, vezë dhe bukë.

I skuqim në vaj të thellë dhe pasi i skuqim i hedhim në letër që të thithin yndyrën e tepërt.
Shërbejeni të nxehtë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës