Nga Kuzhina e Gjyshes: Petulla me djathë të mbushur të pjekur
Ne i duam petullat në të gjitha varietetet. I konsumojmë si meze apo pjatë kryesore, për mëngjes, meze apo darkë.
Kombinimi i brumit klasik të petullave, mbushjes së shijshme, të gjitha të mbështjella me një bukë krokante, sugjeron një festë të vërtetë gustator.
Përbërësit:
Për mbushjen e petullave:
- 100 g djathë
- 1 e verdhë veze
Për varrim:
- 1 të bardhë veze
- 1 vezë e plotë
- 50 g miell
- 50 g bukëpjekje
- vaj
përgatitja:
Thërrmoni djathin, shtoni të verdhën e verdhë dhe përzieni / lëmoni. Pjekim petullat (me qumesht, miell, veze) dhe lyejme secilen me djathe dhe palosim dy here skajet.
I lyejmë me miell, vezë dhe bukë.
I skuqim në vaj të thellë dhe pasi i skuqim i hedhim në letër që të thithin yndyrën e tepërt.
Shërbejeni të nxehtë.