Largohen 80 punonjës të përkohshëm nga “Higjiena Komunale”, kompania nuk kishte më nevojë për ta

Gjethet e thara, Foto: NP "Higjiena Komunale"

Përreth 8O persona Të punësuar nëpërmjet një agjencie të punësimit të përkohshëm, nga të cilët 46 operativë dhe 37 punonjës administrativë, nuk do të vazhdojnë punën në “Higjiena Komunale” pasi kompania nuk ka nevojë për angazhimin e tyre të mëtejshëm. Kontratat e tyre kanë skaduar më 4 nëntor dhe angazhimi i tyre është ndërprerë pas analizave të bëra nga drejtuesit. Këtë ai e bëri të ditur në konferencën e sotme për media drejtoresha e JP “Higjiena Komunale”, Kosana Mazneva.

Ajo theksoi se një pjesë e madhe e këtyre personave nuk ishin të rregullt dhe nuk ishin të pranishëm në punët e tyre ashtu siç duhej. Në lidhje me atë nëse personat të cilëve do t'u ndërpritet kontrata janë shqiptarë, maqedonas, serbë, vllehë, turq, Mazneva tha se dëshiron të vendos rregull në “Higjienën Komunale” pa dallim partiak apo përkatësie etnike.

Kemi 1.118 persona të punësuar rregullisht dhe 287 persona të cilët janë punësuar përmes Agjencisë për Punësim të Përkohshëm. Afërsisht 80 persona duhet të ikin, pra janë njerëz që nuk do t'u vazhdohet kontrata, sepse realisht nuk kemi nevojë, është një barrë reale për kompaninë. Prej tyre 46 persona janë operativë dhe 37 punonjës administrativë. Këta 287 persona i kushtuan kompanisë 11 milionë denarë në kushtet e krizës energjetike dhe ekonomike - tha Mazneva.

Në pyetjen se pse janë punësuar nëse kompania nuk ka nevojë për to, drejtori ka shpjeguar se një pjesë e punonjësve të rregullt kanë dalë në pension ndërkohë, disa kanë shkuar me pushim pa pagesë, disa kanë shkuar me pushim mjekësor afatgjatë, kështu që kompania ka mbetur pa siguri. staf, kështu që është e detyruar ndonjëherë të punësojë njerëz shtesë, por asnjë ligj nuk është i detyrueshëm që ata të mbeten si punonjës të ndërmarrjes.

Ajo bën me dije se pas ardhjes në pozitën e drejtoreshës në kompani, ka bërë mbi dyqind vërejtje për personat e punësuar rregullisht dhe për ata që janë punësuar përmes Agjencisë për Punësim të Përkohshëm, duke treguar se duhet t'i kushtojnë vëmendje disiplinës në vendin e punës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës