Nga e enjtja rikthehet vapa, priten mbi 40 gradë

Pensionistët e Kalasë, Verë 2022 / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

I gjithë territori i Maqedonisë të enjten dhe të premten do të jetë nën ndikimin e valës së nxehtë me temperatura të larta të mëngjesit dhe ditës që në shumë vende do të jenë mbi 35 gradë, ndërsa në pjesët juglindore edhe mbi 40 gradë celcius, njofton Administrata për Hidrometeorologji. Çështjet (UHMR).

Të enjten dhe të premten do të jetë aktiv niveli portokalli i rrezikut nga temperaturat e larta.

Ditën e premte gjatë natës do të ketë vranësira të shtuara me paraqitje të reshjeve të herëpashershme, thekson HMRC.

Video e ditës