Prokuroria përgatiti kërkesën për ekstradim të Ljupço Palevskit

I dyshuari Ljupço Palevski - Palco me Vanjën dhe Pançen e vrarë / Fotokolazh i PS / Rrjetet sociale

Prokuroria Themelore Publike Shkup ka përgatitur kërkesën për ekstradim nga Turqia për Ljupço Palevskin, i dyshuar për dy vepra penale – Rrëmbim nga neni 141 i Kodit Penal, si dhe dy vrasje brutale (një e të miturit dhe një për egoizëm) së bashku të dënueshme me Neni 123 paragrafi 3 i Kodit Penal.

Prokurori publik ka kërkuar nga organet kompetente në Republikën e Turqisë ekstradimin e personit për të cilin është lëshuar fletarrest ndërkombëtar dhe Interpoli i Ankarasë ka marrë informacion se ai është arrestuar në Republikën e Turqisë më 5 dhjetor të këtij viti.

Krahas kërkesës për ekstradim, autoriteteve turke do t'i dorëzohet dokumentacioni i plotë i nevojshëm - urdhri për procedurë hetimore kundër të dyshuarit, vendimi me të cilin Gjykata Themelore Penale e Shkupit caktoi mbrojtës sipas detyrës zyrtare dhe caktoi paraburgimin. , si dhe urdhrin për lëshimin e fletarrestit ndërkombëtar. Autoritetet turke do të informohen edhe për dispozitat e aplikuara të Kodit Penal, të cilat përmbajnë emrin ligjor dhe karakteristikat e veprës penale nën hetim dhe dispozita të tjera përkatëse të legjislacionit maqedonas.

Departamenti për ndihmë juridike ndërkombëtare i Prokurorisë Publike të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bazë të Konventës Evropiane për Ekstradim me Protokollet shtesë, Marrëveshja për bashkëpunim juridik në çështjet civile dhe penale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë. dhe Ligjit për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Çështjet Penale, këtë kërkesë ai ia ka dorëzuar menjëherë Ministrisë së Drejtësisë për ekstradim.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës