Prokuroria ka hapur hetime dhe ka kërkuar masën e paraburgimit për gjyqtarin Georgiev

Prokuroria Themelore Publike - objekti / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka miratuar urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore ndaj gjyqtarit suprem Nake Georgiev dhe anëtarit të Këshillit të Prokurorëve Publikë, Ijet Memeti, të cilët dyshohen për “shpërblim. për ndikim të paligjshëm”.

Hetimi është hapur pas veprimit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, i cili vjen pas kallëzimit të mëparshëm të djalit të një të pandehuri në një rast që po zhvillohet në Prokurorinë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

“Ministria e Punëve të Brendshme ka kryer dje pasdite një aksion në të cilin është privuar liria një gjyqtari suprem aktiv. Në bazë të njoftimit të dorëzuar nga MPB, BJB, Departamenti i Policisë Kriminale, Departamenti i Krimit Ekonomik dhe Korrupsionit, prokurori publik në fjalë nga Prokuroria Themelore Publike për Prokurorinë e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka lëshuar një Urdhër për zbatimin e procedurës hetimore ndaj dy personave për të cilët ekziston dyshimi i bazuar se kanë kryer vepër penale Shpërblimi për ndikim të kundërligjshëm nga neni 359 i Kodit Penal”, njofton OJ.

Sipas informatave të marra nga ankuesi, siç shtojnë nga Prokuroria Publike, i dyshuari i parë, duke shfrytëzuar pozitën e tij zyrtare dhe duke marrë ndikimin e tij, në mënyrë të rrejshme i ka premtuar favore të akuzuarit (babait të ankuesit) në një procedurë tjetër të zhvilluar pranë publikut themelor. Prokurorisë për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit dhe kanë përfaqësuar rrejshëm se do të ushtrojnë ndikim së bashku me të dyshuarin e dytë, thuhet në njoftimin e JO.

“Dje në mbrëmje, përveç propozimeve për bastisje të disa lokacioneve, prokurori në fjalë në Gjykatën Themelore Penale Shkup ka dorëzuar edhe propozim për caktimin e masës së paraburgimit për të dyshuarin e parë. Duke qenë se bëhet fjalë për një gjyqtar në gjykatën më të lartë në vend – Gjykatën e Lartë, i cili gëzon imunitet, dhe i cili u kap në flagrancë në kryerjen e veprës penale, propozimi përmes Gjykatës Themelore Penale i është dorëzuar për vendim Këshilli Gjyqësor i RSM-së, të cilit gjatë natës i është hequr imuniteti, pas së cilës sot Gjykata Themelore Penale Shkup do të vendosë për masën e propozuar”, shton OJ.

Nga aty thonë se provat e grumbulluara dhe kontrollet e deritanishme të kryera ofrojnë bazë ligjore që prokurori publik në fjalë të propozojë masën e paraburgimit vetëm për të dyshuarin e parë i cili është kapur në kryerjen e veprës penale, ndërsa në lidhje me për të dyshuarin e dytë, deri në këtë moment provat nuk japin bazë për të sugjeruar masën më të rreptë të sigurisë.

Hetimi vijon deri në verifikimin e plotë të të gjitha rrethanave dhe pretendimeve”, thonë nga JO.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës